11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMiza mare pentru U Pro Volei

Miza mare pentru U Pro Volei

Sala Sporturilor din Craiova va gazdui astazi, de la ora 17.00, prima mansa din cadrul semifinalelor Cupei Romaniei la volei masculin. U Pro Volei Craiova va intilni puternica formatie Deltacons Tulcea, urmind ca returul sa aiba loc saptamina viitoare, la Tulcea. Dupa ce au debutat in returul Diviziei A cu dreptul, cistigind primele doua etape, voleibalistii craioveni spera sa invinga si formatia din Tulcea pentru a se califica in finala Cupei Romaniei.

Mizind si pe aportul publicului, oltenii spera sa cistige meciul tur cu 3-0 pentru a putea aborda partida retur de la Tulcea cu o doza in plus de incredere, fiind suficient sa cistige acolo un singur set pentru a obtine calificarea in finala. Echipa din Tulcea a suferit o infringere in ultima etapa de campionat, disputata in deplasare la Piatra Neamt. Acest lucru poate fi un atu pentru U Pro Volei deoarece vor intilni o echipa cu un moral nu tocmai bun. Voleibalistii craioveni se vor baza insa in primul rind pe pregatirea, seriozitatea si ambitia lor personala de a depasi acest adversar.

Despre aceasta partida, antrenorul principal al U Pro Volei, Petrica Stancu, a spus: „Deltacons Tulcea este un adversar puternic, orgolios, dar nu invincibil. Trebuie sa tinem cont de faptul ca anul trecut au scapat printre degete cistigarea Cupei Romaniei. In meciurile pe care le-am disputat pina in prezent cu Tulcea, a cistigat echipa care a rezistat cel mai bine tensiunii meciului. Avind in vedere ca jucam acasa, avem un atu, desi ne-ar fi convenit sa jucam turul la ei. Eu nu consider un avantaj pentru noi faptul ca ei au pierdut ultima etapa. Acest lucru cred ca ii va mobiliza mai bine. Am avut doi jucatori usor accidentati, Birau si Stancu, dar speram ca la ora meciului sa fie apti de joc“.

In afara de pregatirea fizica si tactica buna, componentii lotului craiovean au si un moral ridicat in fata acestui meci. „Este o intilnire foarte grea si foarte importanta, de rezultatul acesteia depinzind si indeplinirea unuia dintre obiectivele noastre si anume cistigarea Cupei Romaniei. Sintem in forma buna si consider ca avem un avantaj moral fata de adversar. Daca cistigam aici cu 3-0 consider ca avem sanse foarte mari sa jucam finala. Contez foarte mult pe sustinerea publicului care a fost si pina acum alaturi de echipa“, a spus Cristian Chitigoi. Bogdan Olteanu este, de asemenea, optimist: „Ii asteptam de mult pe jucatorii din Tulcea. Sint sigur ca o sa cistigam. Sper cu 3-0. Consider ca sint afectati de meciul pierdut. Sper ca spectatorii sa fie in numar cit mai mare, dar as dori sa ne si incurajeze mai frenetic, deoarece la multe meciuri a fost liniste in sala, desi se aflau multi oameni“.

Formatia probabila a U Pro Volei: Parpala, Chitigoi, Olteanu, Stancu, Harabagiu, Birau. Libero: Ilie. Mai mult ca sigur ca vor fi introdusi in teren Lica si Radulescu, jucatori cu o revenire spectaculoasa. Aceasta partida va fi arbitrata de Visan, din Bucuresti si Martin, din Galati. Observator va fi Covaci, din Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS