13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLignitul Pinoasa a plecat ieri la Baile Felix

Lignitul Pinoasa a plecat ieri la Baile Felix

Echipa gorjeana de handbal Lignitul Pinoasa BTT Tirgu Jiu a plecat ieri spre Baile Felix, locul unde echipa va fi cantonata pe durata turneului de la Oradea. In cadrul acestui prim turneu de sala din campionatul national de handbal, echipa pregatita de antrenorii Constantin Niculescu si Mircea Pasek va avea de infruntat doua dintre cele mai puternice formatii din Liga Nationala. Formatia tirgujiana va juca joi cu campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, iar duminica va intilni HC Portul Constanta (ocupantele locurilor 3 si 4 in clasamentul Ligii dupa meciurile din tur). Vineri si simbata sint programate meciurile cu Dacia Pitesti si CSU Galati.

Handbalistii au trecut cu bine de perioada de pregatire si s-au comportat multumitor in meciurile amicale de la Ploiesti. De asemenea, conducerea echipei a luat toate masurile ca perioada de reorganizare prin care trece sportul gorjean sa nu afecteze moralul jucatorilor. Mai mult, alaturi de membrii fondatori ai echipei de handbal din Tirgu Jiu au venit acum o serie de alti sustinatori financiari. Handbal Club Lignitul Pinoasa BTT Tirgu Jiu are acum sprijinul unora dintre cele mai puternice societati comerciale din Tirgu Jiu, acestea alaturindu-se fondatorilor clubului Primaria Tirgu Jiu, Consiliului Judetean Gorj, UFSMO, CNLO si SC Parc Turism SA. Este vorba de Artego Tirgu Jiu, Unirea SA, Macofil SA si UREX Tirgu Jiu. Presedintele clubului, Cornel Popescu, a spus ca este multumit de modul in care s-a rezolvat problema sustinerii financiare a echipei, lucru care a dus la cresterea moralului jucatorilor: „Nici un zvon din cele care au circulat pina acum nu s-a adeverit, handbalistii si-au primit salariile la zi si nu sint someri asa cum s-a zvonit. Ne-am intilnit cu ei inainte de plecarea la Oradea pentru a vedea ce probleme mai au. Echipa a plecat spre Felix cu un moral foarte bun. Ramine acum sa vedem si rezultatele acestui turneu.“

Antrenorul principal Constantin Niculescu si directorul tehnic Mircea Pasek vor ataca returul campionatului Ligii Nationale si meciurile din cadrul turneului de sala dotat cu Cupa Romaniei cu un lot de 18 jucatori. Posturile pe care vor evolua acestia sint: Dorin Muraru, Cornel Bichir si Anton Draganescu – portari, Dragos Burcea, Liviu Ghira si Ion Butulescu – extrema stinga, Mihai Cercel, Valentin Popescu si Ciprian Alesu- inter stinga, Liviu Andries – centru, Doru Sut si Petre Anastasiu – inter dreapta, Iulian Sandru si Cristian Gherman – extrema dreapta, Adrian Eremia, Dan Ilies, Radu Costel si Atilla Nagy – pivoti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS