6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlecarea lui Netoiu depinde de raspunsul unor seici

Plecarea lui Netoiu depinde de raspunsul unor seici

• Actualul patron al Universitatii i-ar fi cerut lui Ilie Balaci peste trei milioane de dolari • Daca seicii platesc aceasta suma, echipa va fi administrata de Balaci din vara

Apropiatii lui Ilie Balaci au fortat ieri, marturisind ca Gigi Netoiu ar fi acceptat deja sa-i vinda Universitatea „Printului“. Declaratiile, venite la finalul vacantei petrecute acasa de Ilie, nu au totusi darul de aduce clarificari spectaculoase, mai ales ca, a dovedit-o, Gigi Netoiu este un tip foarte alunecos.

Daca ar fi sa dam crezare unor zvonuri, suma tranzactiei ar fi fost fixata la 3,2 milioane de dolari, bani pe care actualul patron al Universitatii ar urma sa-i incaseze in doua transe stabilite pentru lunile aprilie si mai. Sesizati ca in acest moment este limpede ca Universitatea ar intra pe mina lui Balaci dupa finalul acestui campionat.

Din ceea ce a „rasuflat“ ieri, am inteles ca banii necesari tranzactiei ar veni, in mare parte, dinspre Qatar, de la cei doi seici care patroneaza echipa Al Sadd, antrenata actualmente de Ilie Balaci. „Printul“, dar si Nicu Gheara ar intra intr-un soi de parteneriat cu acestia, fara ca, impreuna, sa stringa pachetul majoritar de actiuni. Gindindu-ne totusi la citi bani se invirt prin acele zone, nu credem ca ar fi rau ca Universitatea sa fie finantata de niste seici, mai ales ca afacerea ar fi condusa oricum de Ilie Balaci.

Conform lui Dumitru Visan, unul dintre apropiatii lui Ilie Balaci, nu exista riscul ca pina in vara Netoiu sa faca praf Universitatea. Intelegerea intervenita zilele trecute presupune ca Gigi Netoiu sa mentina echipa in prima divizie si, pina in momentul cind va vinde clubul, sa nu mai instraineze nici un jucator oltean, Balaci tinind mortis sa-i gaseasca la echipa in special pe Sava, Stoican, Grigorie, Burca si Verdes. De asemenea, „Printul“ vizeaza si lotul de tinere sperante mutate la Rocar, Rada, Neamtu, G. Serban, Vigariu, dar si altii, urmind ca in vara sa revina in Banie.

Avertizati ca lotul Universitatii nu prea da nimanui frisoane in actuala componenta, apropiatii lui Balaci sustin ca seicii din Qatar ar fi dispusi ca in vara sa investeasca inca vreo 2,5 milioane de dolari pentru a cumpara jucatori de pe piata din Romania. Pe de alta parte, convinsi ca o echipa puternica in Europa le-ar face mai multa reclama decit Al Sadd, seicii i-ar da mina libera lui Balaci sa aduca in Romania orice fotbalist din Qatar. La ora actuala, Ilie se lauda cu un virf de mare perspectiva – nigerianul Okana – despre care spune ca, singur, i-a cistigat citeva meciuri importante in competitiile din acea zona. De asemenea, ceilalti „stranieri“ de la Al Sadd – un camerunez si un brazilian -, dar si doi jucatori locali ar fi cel putin la nivelul celor mai buni fotbalisti care evolueaza in Romania.

Cam acestea ar fi datele de ultima ora despre stadiul negocierilor privind vinzarea Universitatii. Balaci a plecat aseara spre Qatar si, se spune, in cursul serii va discuta cu seicii despre pretentiile lui Gigi Netoiu. „Printul“, cica, ar fi parasit destul de optimist Romania, fiind sigur ca isi va convinge patronii de la Al Sadd sa investeasca la Universitatea. Cunoscindu-l destul de bine pe Netoiu, ne permitem totusi sa nu impartasim optimismul lui Ilie. Vom rasufla usurati de-abia cind cele doua parti vor semna actele de predare-primire, iar pina acolo, daca se va ajunge vreodata, sintem siguri ca vor mai aparea destule surprize. Mai ales ca „Printul“, desi toate informatiile pe care vi le-am dezvaluit provin din anturajul sau, s-a abtinut ieri sa le confirme, fugind de ziaristii care-l asteptau aseara pe Aeroportul Otopeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS