10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScoala ca la Ajax in culorile Barcelonei

Scoala ca la Ajax in culorile Barcelonei

La „Hanul Doctorului“, Gica Popescu a transformat o fosta baza sportiva aflata in paragina intr-o adevarata minunatie. Prin ’95, atunci cind era capitanul Barcelonei, „Baciului“ i-a venit ideea sa construiasca in Banie o scoala de fotbal pentru copii la nivel occidental. Imediat, i-a luat alaturi pe „Tica Zamfir“ – omul care l-a facut fotbalist -, Adrian Popescu si Ion Olaru, fostii sai colegi de la Universitatea. Inceputul a fost greu. Copiii s-au antrenat mai multi ani pe zgura de linga stadionul „Ion Oblemenco“, apoi „Tica“ Zamfir a construit un teren la Breasta. La inceputul lui 2000 insa, Gica Popescu a cumparat baza de la Hanul Doctorului, platind 75.000 de dolari. Reprezentantilor lui din Banie le-a spus doar atit: „Nu ma uit la bani, sa construiti aici ceva nemaipomenit!“ In vara lui 2001, „Baciul“ isi inaugura scoala, una cu care putine cluburi de top din Europa se pot mindri.

Interioare in rosu si albastru

Cladirea centrala, cu etaj, adaposteste dormitoarele, sauna, piscina, sala de forta, iar la parter se afla bucataria, sala de mese, birourile administrative si incaperea de studiu, dotata cu computere. O alta cladire, mai micuta, construita in forma literei „P“, include birourile, sala de conferinte si vestiarele. In interior predomina rosul si albastrul, culorile Barcelonei. Dormitoarele au cite trei paturi si o baie luxoasa, cu instalatie automata de aerisire, care se declanseaza in momentul in care aprinzi becul! Fiecare copil dispune de cite patru prosoape inscriptionate, ca si lenjeria, cu emblema scolii. Conditiile sint exceptionale si, deocamdata, cei mai valorosi jucatori ai Scolii „GP“ se antreneaza, studiaza, dorm si maninca la Hanul Doctorului. Ca tot veni vorba, inclusiv sala de mese – toata in rosu si albastru – este un vis si rivalizeaza cu orice restaurant de lux de pe planeta.

50.000 de dolari pentru sala de forta

Cind patrunzi in sala de forta, senzatia este naucitoare. Peretii sint mai degraba din oglinzi, iar aparatele sint de ultima generatie: „Asemenea aparatura nu am avut parte decit la PSV Eindhoven“ – povestea, odata, „Baciul“. Calculele finale au indicat ca numai aceasta incapere l-a costat pe Gica aproximativ 50.000 de dolari!

Vorbind despre conditiile de refacere, si ele sint nemaivazute, cel putin in Romania: o piscina cocheta, dotata cu jacuzzi, sauna, si tot felul de anexe ciudate care iti creeaza senzatia ca ai pasit intr-o alta galaxie.

Holul este al „Baciului“

De altfel, aerul luxos te intimplina de cum pasesti in cladirea principala. Podeaua este din gresie scumpa si holul este dotat cu canapele din piele, dar si cu un televizor imens. Spre sala de mese dai peste un soi de vitrina, in care sint expuse tricourile pe care marele Gica Popescu le-a purtat la Eindhoven, Barcelona si Galatasaray. Pentru a lasa imaginatia copiilor sa zboare, Gica Popescu a asezat alaturi si o multime de tricouri pe care le-a colectionat de la alte mari cluburi europene.

Antrenamente in nocturna si pe gazon sintetic

Chiar si in aceste zile, desi peste tot sint nameti si gheata, la Scoala „GP“, copiii se antreneaza normal. Prevazator, „Baciul“ a ordonat ca baza sa fie dotata si cu terenuri cu gazon sintetic, iar in perspectiva va investi inca un milion de dolari pentru a construi o sala ultramoderna. Fostul teren pe care iarba crestea in smocuri arata acum impecabil si pe el isi disputa partidele oficiale toate grupele de juniori antrenate in campionatele specifice.

O investitie pentru micutii olteni

Cind parasesti baza lui Gica de la Hanul Doctorului, ai impresia ca visezi, imaginea contrastind izbitor cu ceea ce te asteapta in orasul murdar. Totusi, „Baciul“ nu a uitat nu a uitat de unde a plecat si a decis sa creasca fotbalisti tot la el acasa, in Oltenia, oferindu-le copiilor conditii cum poate doar la Ajax intilnesti. Tocmai acum, cind ceea ce se petrece in fotbalul romanesc – inclusiv la Universitatea – nu are nici o legatura cu lumea civilizata, Gica Popescu a facut un lucru extraordinar. El i-a intors la fotbal pe parintii care se hotarisera deja sa-si duca odraslele la alte sporturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS