14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea este datoare Resitei

Universitatea este datoare Resitei

• Oltenii trebuie sa le plateasca banatenilor 20.000 de dolari, restanta din transferul lui Chivu • FC Drobeta a fost penalizata cu sase puncte • Relu Stefanoiu, patronul de la Paringul Novaci, amendat cu 5.000 de dolari

Noul Comitet Executiv al FRF, intrunit ieri, a admis memoriul clubului CSM Resita, prin care solicita gruparii Universitatea Craiova plata sumei de 20.000 de dolari, restanta din transferul jucatorului Cristian Chivu la echipa Ajax Amsterdam. Suma trebuie achitata de oficialii clubului oltean pina pe 11 ianuarie 2002.

De asemenea, Comitetul Executiv l-a amendat pe patronul echipei Paringul Novaci, Relu Stefanoiu, cu 5.000 de dolari, deoarece a declarat dupa un meci al acestei formatii ca observatorul federal Iulian Spataru i-ar fi cerut 100 de milioane de lei pentru a-i facilita cistigarea partidei cu ajutorul arbitrilor. Declaratia nu a fost probata, iar Spataru l-a dat in judecata pe Stefanoiu.

FC Drobeta Turnu Severin a fost penalizata de Comitetul Executiv cu sase puncte si amendata cu 30 milioane de lei, pe linga pierderea partidei cu scorul de 0-3, pentru faptul ca a folosit un jucator in stare de suspendare la meciul cu Minerul Matasari, din Divizia C. Partida dintre Drobeta si Minerul se terminase, pe teren, cu scorul de 2-1, in favoarea echipei din Turnu Severin. In urma cu trei saptamini, Comisia de Apel dictase o sanctiune asemanatoare cu cea din cazul Metalul-Rocar. Singura diferenta a fost reprezentata de valoarea penalitatii, care s-a ridicat la suma de 56 de milioane de lei.

Fostul arbitru Ion Danciu a fost suspendat din functia de observator federal pentru declaratiile acordate presei, conform carora presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, i-a promis, in 1997, suma de 2.500 de dolari pentru a acorda doua penaltiuri echipei ardelene la un meci disputat cu formatia FC Arges. Danciu a fost suspendat pina in momentul finalizarii anchetei intreprinse de Parchetul din Bistrita in acest caz. Oficialii FRF au a hotarit ca echipele Dinamo Poiana Cimpina, Metalul Plopeni si Rocar sa fie penalizate cu cite sase puncte si amendate cu cite 30 de milioane de lei.

Portarul echipei FC Brasov, Ibrahim Dossey, si conducatorii acestui club sa fie audiati in legatura cu declaratiile jucatorului referitoare la meciul FC Brasov – FCM Bacau (scor 2-0), disputat in returul editiei 2000/2001 a campionatului Diviziei A. La interventia juristei Alina Popescu, unul dintre reprezentantii cluburilor din Divizia A in Comitetul Executiv, dosarul acestui caz va fi completat cu raportul observatorului partidei si al arbitrului, iar conducatorii echipei FC Brasov, presedintele Ioan Neculaie, directorul executiv Romeo Pascu si antrenorul Gabriel Stan, vor fi citati pentru a da declaratii in fata membrilor Comitetului Executiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS