16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSS U Craiova a implinit 50 de ani de existenta

CSS U Craiova a implinit 50 de ani de existenta

De o jumatate de veac, Clubul Sportiv Scolar Universitatea pregateste numerosi sportivi de performanta care au obtinut rezultate notabile in competitiile interne si internationale. Pentru a afla mai multe amanunte, l-am provocat la un dialog pe directorul CSS U Craiova, antrenorul emerit Catalin Cojocaru.

– Ce ne puteti spune despre organizarea clubului?

– Clubul este organizat pe patru sectii, respectiv: baschet, handbal, fotbal si tenis de masa. Sectiile sint organizate pe grupe de copii. Repartizarea acestor grupe este urmatoarea: opt grupe la handbal, sase la fotbal, sase la baschet si sase la tenis de masa. Deci, un total de 26 de grupe de incepatori, ceea ce inseamna o situatie buna. Majoritatea profesorilor de la club sint titulari, cu specializare in ramura sportiva si cu vechi state in cariera de sportivi si antrenori.

– Care sint rezultatele obtinute in acest an la club?

– Formatia de handbal junioare III a participat la turneul final. Echipele de tenis de masa juniori I sint campioane nationale, iar formatia de junioare I a ocupat locul patru. Sectia de fotbal isi materializeaza eforturile in colaborarea cu FC Extensiv prin promovarea sportivilor M. Negrila si C. Velcovici la lotul national si la FC Extensiv. Mai sint in pregatire la echipa din Parcul „Romanescu“ si jucatorii M. Grigoras si J. Totoroata. Echipele de baschet s-au calificat la turneul final si la fete si la baieti juniori I. Echipa de fotbal juniori I, antrenata de profesorul Gheorghe Vlad, s-a clasat pe locul trei pe tara. Handbalistii Alin Dumitru si Alexandru Sania, elevi ai profesorului Paul Stuparu, au fost convocati la lotul national de juniori II. Profesorul Alexandru Teutan este antrenor la lotul national de handbal juniori. Junioarele Laura Trica, Anca Negrila si Arina Chioroc au promovat la echipa de tenis de masa din Divizia A.

– Care sint conditiile de antrenament ale sportivilor clubului CSS U Craiova?

– Antrenamentele se desfasoara in principal pe bazele sportive ale clubului, dar acestea nu sint suficiente pentru sustinerea activitatilor noastre. Cautam si alte locuri de antrenament, in functie de conditiile si de intelegerea gasita la Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si la scolile din Craiova. Am avut o colaborare buna cu Scolile nr. 36, 39 si 18, Liceul „Stefan Odobleja“, Liceul de Chimie si Colegiul National „Carol I“. Speram sa gasim intelegere si la Liceul CFR pentru pregatirea sectiei de handbal. Facultatea de Educatie Fizica si Sport ne-a ajutat, oferindu-ne posibilitatea de a ne antrena in salile pe care le poseda. Asteptam in continuare orice mina de ajutor intinsa sportului scolar de performanta din Craiova.

– Ce ne puteti spune despre posibilitatile financiare?

– Situatia financiara este sustinuta datorita eforturilor ISJ Dolj, unde este inspector general un fost mare sportiv de performanta. Fondurile noastre vin de la buget, dar, prin eforturile profesorilor nostri, am reusit sa obtinem – fie si ocazional – unele sponsorizari. Se stie insa ca activitatea sportiva necesita eforturi financiare destul de mari, astfel ca fondurile alocate nu sint niciodata suficiente.

– Ce asteptati de la anul care vine?

– M-as bucura ca in anul urmator toate cele sapte reprezentante in diviziile nationale de juniori sa participe la turneele finale si fiecare sectie sa aiba un reprezentant in loturile nationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS