10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Doua familii au ramas fara casa

Doua familii din judetul Gorj au ramas fara casa pe 19 decembrie, din cauza cosurilor de fum neizolate termic. Primul incendiu s-a intimplat la casa Ilenei Pavaloiu, din comuna Dragutesti, unde a ars o anexa si o parte din casa. Cel de-al doilea a avut loc la casa lui Dumitru Caravan, din comuna Simbotin, unde, din aceeasi cauza, imobilul a ars in intregime. Pagubele estimate la cele doua incendii s-au ridicat la peste 100.000.000 de lei.

(M.D.)

O familie a murit in urma intoxicarii cu monoxid de carbon

Dumitru si Elena Badica, ambii in virsta de 63 de ani, din comuna Barbatesti, judetul Gorj, au fost gasiti morti in ziua de 19 decembrie. In urma cercetarilor s-a stabilit ca moartea celor doi survenise in urma intoxicarii cu monoxid de carbon de la o soba lasata nesupravegheata peste noapte. Cadavrele au fost transportate la morga Spitalului „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu, in vederea efectuarii necropsiei.

(M.D.)

Gheata de pe drumuri a facut doua victime

Doi barbati din judetul Gorj au fost victimele unui accident de circulatie din cauza drumurilor acoperite de gheata. Dumitru Pirvulescu, de 23 de ani, din localitatea Stanesti – Gorj, i-a accidentat pe Ion si Constantin Stefoane, in timp ce se deplasa cu un autoturism Dacia. Din cauza conditiilor de drum si a vitezei excesive, masina cu numarul de inmatriculare GJ-02-ZWZ a derapat si a iesit in afara partii carosabile, accidentindu-i pe cei doi frati care au fost internati la Sectia terapie intensiva.

(M.D.)

Jucarii neconforme cu standardele OJPC

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au constatat ca mai multi agenti economici din Tirgu Jiu comercializau jucarii neconforme cu legislatia in vigoare. Acestea nu aveau imprimata pe eticheta denumirea si sediul producatorului, ale reprezentantului autorizat sau, dupa caz, ale importatorului. De asemenea, anumite jucarii si jocuri nu aveau inscrise virsta minima a utilizatorului sau traducerea in limba romana. Patronii societatilor ZOTICO, ZIMZON, INDEPENDENT ILEANU, ROMFLOR si AF BICA SRL au fost obligati sa retraga de la vinzare produsele respective.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS