9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a votat dezastrul

S-a votat dezastrul

Mitica Dragomir si Mircea Sandu ramin in continuare la conducerea fotbalului romanesc. Nimeni nu a avut curajul sa se bata cu cei doi, astfel incit Dragomir a fost reconfirmat miercuri la sefia LPF, iar Mircea Sandu a fost reales in fruntea FRF.

Practic, nimeni nu a ramas surprins de deznodamintul Adunarii Generale a FRF, cu toate ca oamenii cu bun-simt au inteles ca fotbalul romanesc nu are sanse sa progreseze real cu aceiasi vesnic conducatori.

Pentru presedintii de cluburi din toata Romania a contat prea putin ca in ultima vreme ne-am facut practic de ris in toata Europa. Intr-o tara normala, Mitica Dragomir ar fi fost „zburat“ de mult de la LPF pentru ca Divizia A a devenit – si nu de ieri, de azi – un teritoriu al marilor afaceri la negru, iar echipele noastre de club nu mai conteaza deloc in competitiile internationale. La rindul sau, Mircea Sandu a compromis – alaturi de Gica Hagi pe care, la un moment dat, l-a acceptat ca selectioner, desi machidonul era complet lipsit de experienta – o calificare importanta, Romania izbutind sa rateze in fata unor sloveni modesti prezenta la turneul final al Campionatului Mondial de anul viitor.

Vazindu-se cu sacii in caruta, Mitica Dragomir si, mai ales, Mircea Sandu au promis cite si mai cite, dar, cunoscindu-i bine, nu ne ramine decit sa asteptam viitoarele alegeri pentru a mai spera intr-un fotbal curat.

In mod sigur, pe microbistii romani ii domina acum un pronuntat sentiment de sictir, vazind ca mafia a acaparat definitiv sportul rege. Probabil ca in scurt timp Mitica Dragomir si Mircea Sandu vor conduce niste echipe care vor mima fotbalul pe niste stadioane goale. Dar nici atunci nu prea vor exista sanse sa fie schimbati, mai ales daca banii vor curge cu nemiluita ca si pina acum.

Din pacate, Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal, desfasurata ieri, a ratat sansa sa invioreze fotbalul romanesc. Incredibil, dar o ditamai gasca de personaje cu gitlejurile proptite in cravate tipatoare a votat practic in unanimitate sa mergem pe acelasi drum gresit. Devenite „stat in stat“, LPF si FRF si-au protejat perfect structurile si nimeni nu baga de seama ca fotbalul romanesc se indreapta cu pasi siguri spre dezastru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS