11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Cojan - alaturi de Ilie Nastase

Ilie Cojan – alaturi de Ilie Nastase

Reales miercuri in functia de presedinte al FRT, Nastase a anuntat ieri ca demisioneaza

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Tenis l-a reales miercuri in functia de presedinte al acestui for pe Ilie Nastase. In noul Consiliu Director au fost alesi si cinci reprezentanti ai cluburilor de tenis din tara, printre care si presedintele-manager al TC „Olimp“ Craiova, Ilie Cojan. Este o premiera pentru tenisul de cimp din Oltenia si o alegere benefica pentru acest sport care a cunoscut in ultima perioada o revigorare in Craiova, in ciuda austeritatii financiare. Alegerea lui Ilie Cojan in acest Consiliu Director nu a surprins, presedintele clubului din Banie fiind, pe linga un nume cunoscut in acest sport, si un manager deosebit in ceea ce priveste organizarea si functionarea unui club de tenis. In palmaresul sau figureaza inca o premiera: este singurul jucator din Craiova care a cistigat un titlu national si international la intrecerile categoriei +35 de ani (din acest an).

Revenit ieri in Banie de la alegeri, Ilie Cojan a spus: „Aceasta alegere a unui craiovean in Consiliu Director reprezinta, pe linga faptul ca este in premiera, o recunoastere a valorii si importantei tenisului de cimp din Banie. Voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca Bania sa aiba un cuvint de spus nu numai pe terenurile de tenis, dar si in activitatea FRF. Trebuie sa recunosc ca pentru mine este o mare onoare“. Cenzor al FRT a fost ales craioveanul Constantin Stanescu („Triumf 2000“).

Ilie Nastase a spus ieri ca intentioneaza sa demisioneze din functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis daca persoanele care fac parte din echipa sa nu vor fi acceptate in conducerea acestui for. „Mi-am depus deja demisia, dar ministrul tineretului si sportului nu a acceptat-o. Urmeaza ca, dupa Sarbatori, sa am o discutie cu ministrul Georgiu Gingaras. Daca echipa pe care am propus-o nu va fi acceptata la conducerea federatiei, eu ma retrag din aceasta functie, deoarece in situatia actuala nu am putere de decizie“, a spus Nastase. Premierul a propus miercuri, in cadrul Adunarii Generale a FRT, cinci persoane care sa fie alese in conducerea federatiei: Ruxandra Dragomir, Dumitru Haradau, Gheorghe Vaideanu, Dinu Pescariu si Florin Segarceanu. Doar ultimii doi nominalizati, Pescariu si Segarceanu, au fost alesi in noua conducere a FRT, in functiile de vicepresedinti.

In demisia adresata ministrului Georgiu Gingaras, Nastase precizeaza ca reorganizarea FRT nu a adus nici o schimbare, organismele de conducere raminind aceleasi. „Functia de presedinte implica responsabilitate. Eu nu imi pot asuma aceasta responsabilitate, intrucit nu am putere de decizie si de control“, se mentioneaza in demisie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS