10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGalaxia sportivilor 2001

Galaxia sportivilor 2001

• Premiile nationale pentru sport le-au fost inminate gimnastilor Andreea Raducan si Marian Dragulescu • Cel mai bun fotbalist din campionatul intern a fost desemnat Gabi Popescu

Festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi romani in anul 2001, „Galaxia sportivilor“, organizata de Ministerul Tineretului si Sportului si Comitetul Olimpic Roman, s-a desfasurat miercuri seara la Sala „Ioan Kunst Ghermanescu“ din Capitala. In cadrul acestei festivitati au fost premiati, cu trofee si bani, sportivii si antrenorii care au obtinut rezultate deosebite in anul 2001. Gimnastul Marian Dragulescu si gimnasta Andreea Raducan au primit premiile nationale pentru sport in anul 2001.

La eveniment a participat si premierul Adrian Nastase, care a primit un premiu special din partea MTS. „Medaliile de aur, argint si bronz ale campionilor nostri au reprezentat mult mai mult decit prima transa de la Fondul Monetar International. Am aratat ca stim sa cistigam si acest lucru va fi important pentru noi si in anii viitori“, a spus Adrian Nastase. De asemenea, la „Galaxia sportivilor“ au fost prezenti mai multi membri ai guvernului, care au inminat premiile la diverse categorii. Ministrul tineretului si sportului, Georgiu Gingaras, a spus ca sportivii romani au stabilit un nou record in ceea ce priveste numarul de medalii obtinute in competitiile internationale: „2001 este anul cu cele mai multe medalii obtinute de sportivii romani, 352, cu peste 70 mai multe decit in 2000. Sportul este o prioritate si s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni ambasadori. Sper sa reusim sa mentinem stacheta“.

Premiile acordate de MTS in cadrul acestei gale au fost repartizate pe urmatoarele categorii: Premii nationale: gimnastul Marian Dragulescu si gimnasta Andreea Raducan. Premierea a fost facuta de premierul Adrian Nastase si de ministrul tineretului si sportului, Georgiu Gingaras. Gimnastica feminin: antrenorul Octavian Belu, gimnasta Andreea Raducan si echipa feminina alcatuita din Loredana Boboc, Carmen Ionescu, Silvia Stroescu, Sabina Cojocar, Andreea Ulmeanu si Andreea Raducan.

Gimnastica masculin: antrenor Dan Grecu, sportivii Mihai Dragulescu si Marius Urzica. Premierea a fost efectuata de presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase. Gimnastica aerobica: Izabela Lacatus. Premiul pentru junioare: Ramona Pop (atletism), Alina Popescu (atletism), Nicoleta Mihalcea (judo) si Ana Maria Brinza (scrima), Georgeta Craciun (canotaj) si echipajul feminin de opt rame plus cirmaci alcatuit din: Rodica Florea, Ioana Papuc, Elena Curelaru, Adriana Duta, Nadia Chilom, Liliana Niga, Alina Poncisei, Liviana Lupchian si Ana Maria Finaru. Premiul pentru juniori: Marian Oprea (atletism), Marius Burcea (haltere), echipajul de canotaj opt rame plus cirmaci, alcatuit din Bogdan Codrici, Catalin Boroseanu, Amos Oisub, Valentin Halaicu, Ionut Alex Mihai, Marcus Despina, Lucian Rotaru, Raul Ghebasu si Razvan Suciu. Atletism feminin: antrenorii Szolt Gyongyosy, Liviu Simon si sportivele Gabriela Szabo si Lidia Simon. Inot feminin: antrenoarea Laura Sachelarie si sportiva Diana Mocanu, care nu au fost prezente in sala, fiind plecate in strainatate. Canotaj feminin: antrenor Nicolae Gioga, echipajul feminin de doua rame, alcatuit din Georgeta Damian si Viorica Susanu. Canotaj masculin: antrenor Florin Grigore, echipajul masculin de opt rame plus cirmaci, alcatuit din Vasile Mastacan, Daniel Mastacan, Marin Gheorghe, Ioan Florariu, Cornel Nemtoc, Andrei Banica, Florin Corbeanu Ovidiu Cornea si Gheorghe Pirvan. Arte martiale: sportiva Florentina Ilie. Kaiac-Canoe: antrenor Ivan Patzaichin, echipajul de canoe 4 alcatuit din Ionel Averian, Mihai Vartolomei, Iosif Anisim, Florin Popescu si echipajul de canoe 2 format din Mitica Pricop si Florin Popescu. Schi-Biatlon: sportiva Dana Cojocea care nu a fost prezenta la festivitate. Premiul pentru toleranta: sportiva Tunde Varga, medaliata cu aur in proba de aruncarea sulitei la Campionatele Mondiale ale surzilor. Premiul pentru cel mai bun club sportiv: CS Dinamo Bucuresti. Premiul pentru cel mai bun fotbalist din campionatul intern: Gabriel Popescu. Premiul pentru campioni europeni: Stefania Sandu (karate), Cornel Musat (karate) si Marius Chescu (modelism). Premiul pentru sprijinirea activitatii sportive: Cristian Topescu. Trofeul a fost inminat de fosta atleta Maricica Puica.

Premii speciale: Constantin Lacatusu (alpinism), Violeta Beclea (atletism). Premiul pentru intreaga cariera sportiva: Nadia Comaneci care nu a fost prezenta in sala, dar a transmis un mesaj video.

Premiile COR au fost urmatoarele: Premiul pentru excelenta: Gheorghe Hagi. Trofeul fair-play: Marius Urzica. Premiul pentru Marius Urzica a fost acordat de actrita daneza Brigitte Nielsen, care are aproximativ 1,90 m. Premiul pentru cariera sportiva: Ana Pascu. Premiul pentru mediatizarea olimpismului: Octavian Vintila si postul de televiziune Romania 1. Premiul pentru promovarea olimpismului: Filiala Mures a Academiei Olimpice si profesorul univesitar Theodor Roibu.

Costurile de organizare a „Galaxiei sportivilor 2001“ au fost de aproximativ doua miliarde de lei, dintre care MTS a alocat 750 de milioane, restul fondurilor fiind obtinute din sponsorizari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS