Acasă Sport Ne-am autodistrus!

Ne-am autodistrus!

Universitatea continua cu incapatinare sa se izoleze. Daca la inceput am crezut ca decizia lui Florin Marin de a institui un embargou total in privinta informatiilor furnizate presei era o simpla toana de om suparat, iata ca „Flocea“ refuza si acum, dupa mult timp, sa revina cu picioarele pe pamint. Dar aproape ne-am obisnuit cu oamenii tacuti de la Universitatea, o echipa care deviaza lejer de la orice logica.

Neplacut este insa altceva. In ultimele zile nu se vorbeste decit despre posibile plecari de jucatori de la club. Nicaieri nu apare ca Gigi Netoiu ar intentiona sa mai imbunatateasca lotul. Ne este greu sa credem ca patronul ar duce lipsa de bani si tocmai de aceea nu intelegem de ce evita, cel putin deocamdata, sa intareasca echipa, mai ales ca sint destule posturi care ar necesita plombe.

Poate ca ne inselam, dar in ultima vreme am ramas cu impresia ca Gigi Netoiu este mai preocupat de gasirea unei pozitii avantajoase in viitoarea structura a FC Dinamo decit de nevoile actuale ale Universitatii. Daca in cele din urma nu va mai investi in jucatori pentru clubul craiovean, cu siguranta ca Gigi Netoiu se gindeste ca in scurt timp sa paraseasca Bania. In aceasta eventualitate, este greu de presupus ce va lasa in urma sa. Iar oltenii, daca bine ne dam seama, asteapta cu gura cascata sa vada ce decizie va lua „Comandantul“. Cum s-ar spune, indiferent ce va face intr-un moment sau altul, il asiguram de acum pe Gigi Netoiu ca vom fi incapabili sa reactionam in vreun fel.

Nici FC Extensiv nu sta pe roze. Parcursul bun din tur al echipei antrenate de Sorin Cirtu risca sa fie compromis in primavara pentru ca lotul de baza tinde sa se destrame. A plecat recent Cristescu, iar Sola, Laczko, Mieila, Ristea si Panc au si ei ginduri de duca. Din pacate, noul regulament de transferari i-a luat prin surprindere pe olteni, care, daca nu vor accepta acum eventuale oferte, se vor vedea pusi in situatia ca, dupa retur, sa cedeze gratis jucatori. Mai mult, cei de la Extensiv au fost „executati“ si de Gigi Netoiu, atunci cind acesta l-a cedat gratuit (vorbim despre suma trecuta in acte…) pe Claudiu Niculescu la Dinamo. Daca am fi trait intr-o tara normala, banii – si nu putini! – pe care Extensiv i-ar fi incasat dupa transferul lui Niculescu in „Stefan cel Mare“ le-ar fi facut viata mult mai usoara divizionarilor nostri B.

In concluzie, se anunta o vacanta saraca. Ne fug fotbalistii ceva de speriat! O situatie grava, pe care acum citiva ani nimeni nu ar fi intuit-o. Concluzia insa a tras-o alaltaieri unul dintre patronii Extensivului, Eugen Mihailescu: „Poate ca si jucatorii au dreptate cind pleaca dintr-un oras care la ora actuala nu mai inseamna mare lucru in fotbalul romanesc.“ Durerea mare este ca marii vinovati sintem chiar noi. Acceptind fel de fel de compromisuri, practic ne-am autodistrus!

Exit mobile version