3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe asteapta Olaroiu, cel mai in voga antrenor al momentului

Ne asteapta Olaroiu, cel mai in voga antrenor al momentului

Desi este nascut in Bucuresti, Cosmin Aurelian Olaroiu are singe de oltean in vine. Fotbalistul Olaroiu a debutat in Divizia A sub culorile Progresului Bucuresti (septembrie 1992), echipa la care a evoluat trei sezoane: din editia ’92-’93 pina la cea din ’94/’95. In campionatul ’95/’96 joaca pentru Universitatea Craiova, iar din primavara lui ’96 alege calea strainatatii: Coreea de Sud (trei campionate la Samsung Blue Wings), Japonia (la Jef United, sub conducerea antrenorului craiovean Nicolae Zamfir). In urma cu un an a revenit in Romania, ca antrenor la FC National, club unde si investeste, acum fiind antrenor-manager. FC National este revelatia acestui tur de campionat, iar Olaroiu este considerat antrenorul momentului, desi are doar 32 de ani.

Cind a preluat conducerea echipei din Cotroceni – in urma cu un an -, FC National se confrunta cu multe probleme: ajunsese chiar in hora retrogradarii (a terminat, in cele din urma, pe locul sapte), dar cea mai acuta problema – care nici astazi nu este solutionata definitiv – a fost cea a banilor, plus a imixtiunilor pentru puterea actionariatului. „Am dovedit ca sintem caractere si ca putem juca si fara bani“, au spus in repetate rinduri jucatorii de la FC National, care au de incasat in prezent sume importante. Iar Olaroiu a punctat: „Am avut sansa sa gasesc 20 de caractere“.

Altfel, managerul general Cosmin Olaroiu a fost luna trecuta pe punctul de a reveni pe teren, ca jucator. Reamintim, „Oli“ a jucat ultima oara in iarna lui 1996 (la Universitatea) si a plecat direct din cantonamentul oltenilor din Maroc in Coreea de Sud. La Samsung Blue Wings Swon i-a avut coechipieri, de-a lungul anilor, pe Badea si pe Lutu, apoi a fost imprumutat – in 2000 – japonezilor de la Jef United (unde evoluasera Vancea si Burca, iar antrenor a fost Nicolae Zamfir). Ultimul meci oficial al lui „Oli“ a fost in decembrie 2000, sub culorile lui Jef United. El avea contract insa cu Samsung inclusiv pe anul 2001 si acestia le-au cerut japonezilor o suma importanta pentru ca „Oli“ sa joace si in campionatul din 2001. Afacerea a cazut si Olaroiu a decis sa paraseasca Asia. A venit la FC National, ar fi vrut sa joace (avea 31 de ani), dar coreenii au refuzat atunci sa-i elibereze cartea verde.

Abia in toamna acestui an i-au eliberat-o si astfel in perioada de mini-mercato din noiembrie, Olaroiu s-a legitimat la echipa unde a debutat in Divizia A. Pina in prezent insa, nu a intrat in teren la nici un meci oficial si a mai ramas doar o partida din actualul sezon, cea de miine cu Universitatea Craiova…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS