9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO vacanta cu surprize

O vacanta cu surprize

Misterios, Gigi Netoiu ne-a anuntat la sfirsitul saptaminii trecute ca in scurt timp va organiza o conferinta de presa foarte interesanta. In treacat, el a aruncat ca este din ce in ce mai nemultumit de felul cum este tratat in Banie si, chiar daca voalat, nu a exclus posibilitatea sa renunte la Universitatea.

Presa a preluat imediat declaratiile respective si sint tot mai multi cei care pariaza pe iminenta plecare a lui Gigi Netoiu de la clubul alb-albastru. Din punctul nostru de vedere, orice presupunere in acest sens este hazardata pentru ca, a dovedit-o de nenumarate ori, Netoiu este foarte schimbator de la o zi la alta.

Totusi, o eventuala incheiere de conturi nu ar fi chiar floare la ureche pentru ca se pune in discutie soarta Universitatii si nu a divizionarei C UFC Electro, spre exemplu. Daca in Valea Rosie discutiile despre cedarea echipei altor investitori treneaza de citeva saptamini si exista o nesiguranta apasatoare, dar acceptata oarecum lejer de olteni, pentru Universitatea astfel de negocieri nesfirsite ar insemna practic un dezastru.

Prin urmare, dispunind de cu totul alte mijloace, primaria si prefectura ar trebui sa cunoasca deja intentiile lui Gigi Netoiu pentru a nu fi prinse pe picior gresit de o eventuala miscare surprinzatoare a acestuia. Scriem astfel pentru ca, nu mai departe decit vara trecuta, atunci cind Netoiu s-a enervat si era pe punctul sa mute echipa in Bucuresti, atit primarul Bulucea, cit si prefectul Mondea se dadeau de ceasul mortii, parind incapabili sa gestioneze criza. La momentul respectiv, totul s-a rezolvat oarecum fericit pentru olteni, echipa a ramas acasa, dar toata povestea a semanat cu o joaca intre abilul Gigi Netoiu si niste copii neajutorati.

Plus ca am ramas cu impresia ca actionarul bucurestean stia ca o eventuala mutare a Universitatii pe „Lia Manoliu“ era din start un esec, el urmarind mai degraba sa-i sperie pe unii sau pe altii…

Acum, desi Universitatea se afla pe o pozitie multumitoare in clasament, problemele sint altele. Daca ruptura vizibila dintre Netoiu si oficialitatile locale nu pare a-l deranja prea tare pe actionarul bucurestean, desi o evoca in permanenta, prapastia care s-a creat intre echipa si suporteri, din ce in ce mai rari la meciurile de pe „Ion Oblemenco“, nu il poate lasa indiferent pe patron. Pina la urma, aceasta lipsa de interes a oamenilor simpli vizavi de niste jucatori care in majoritate nu au nimic in comun cu adevaratul spirit al Universitatii, l-ar putea face pe Gigi Netoiu sa renunte la afacerea sa considerata de multi a fi mai degraba o remorca a intereselor bucurestene de la Dinamo. De fapt, esecul aventurii de pina acum a lui Gigi Netoiu in Banie a fost tocmai acesta. Lasind la o parte simpatia sa declarata pentru clubul din Stefan cel Mare, el a ales sa investeasca in Universitatea atras si de publicul extraordinar de pe „Ion Oblemenco“. Din nefericire pentru el, Netoiu nu a stiut sa profite de acest capital si, refuzind sa-i inteleaga pe olteni, i-a indepartat rapid de linga echipa, obligindu-i pe jucatori sa dispute meciuri oficiale cu doar citeva sute de oameni in tribune, situatie unica pentru Universitatea.

Deci, daca va fi sa plece, Gigi Netoiu nu o va face din cauza rezultatelor, ci pentru ca se vede pus in situatia sa patroneze o echipa fara suporteri. Pe de alta parte, daca va alege sa continue el, va trebui sa reevalueze situatia si, recunoscindu-si barbateste greselile, sa promoveze alta strategie, inconjurat de alti oameni, devotati culorilor alb-albastre. Va fi insa destul de dificil sa scape de influenta nefasta a unor sfatuitori apropiati din Bucuresti, al caror unic tel este sa se razbune pe Universitatea pentru neimplinirile lor mai vechi sau mai recente.

Noua nu ne ramine decit sa asteptam finalul acestui tur si intilnirea cu presa promisa de actualul actionar. Este timp putin, dar sa speram ca vom fi pregatiti pentru orice miscare a lui Gigi Netoiu. Macar cu fotbalul sa mai raminem…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS