16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIubit cu disperare pentru ca a refuzat Dinamo

Iubit cu disperare pentru ca a refuzat Dinamo

Oltenia a dat nastere multor fotbalisti de „first class“, recunoscuti nu numai prin talent, mentalitate, dar, mai ales, prin celebra ambitie olteneasca. Din varii motive, multi au ales calea strainatatii sau au ajuns la cluburi cunoscute din Romania. Din categoria acestora, unul a preferat sa ramina acasa, desi viseaza si el sa evolueze intr-un campionat adevarat din Europa. Marius Sava – despre el este vorba – este poate cel mai talentat produs al generatiei sale, nascut si format in Craiova. „Savarina“ implineste miine 23 de ani, dar berea o va da simbata, dupa meciul din Cotroceni.

A debutat la Universitatea in septembrie 1995, la meciul de pe „Ion Oblemenco“, cu Sportul Studentesc (1-0). De atunci, n-a parasit Universitatea, desi a fost „curtat“ si dorit de aproape toate cluburile din Capitala. Ultima oara, in vara acestui an, Gigi Netoiu l-a chemat pe Sava la Bucuresti pentru a-l ceda la Dinamo! Ramine celebru refuzul talentatului fotbalist: „Nu ma intereseaza Dinamo. Vreau sa joc la echipa de suflet, Universitatea Craiova!“

Marius Sava a avut parte de citeva episoade destul de neplacute, conducerea clubului – la sugestia antrenorilor – suspendindu-l la un moment dat pentru „dezinteres in pregatire“. Bizara ramine si declaratia neoficiala facuta de acelasi Gigi Netoiu despre viata particulara a lui Sava: „Este un fustangiu!“ Nu vrem sa se inteleaga prin asta ca, vezi Doamne, am fi de acord cu escapadele fotbalistilor, dar dezaprobam ca imaginea unui jucator al Universitatii, chiar a clubului in sine, sa fie afectata de asemenea remarci facute in mod public.

Ce isi doreste Marius Sava acum? Intr-o discutie avuta in urma cu citeva luni (cind Florin Marin nu impusese „silenzio stampa“), Marius a spus: „Sa fiu sanatos, sa joc si sa atrag atentia selectionerului Nationalei. Fireste, cele mai mari proiecte profesionale ale mele ar fi cele dorite de orice fotbalist roman: convocarea la echipa nationala si evolutia intr-o formatie cunoscuta din Europa. Sa vedem, poate ca anul 2002 o sa-mi aduca vreo implinire. Sint constient ca de mine depinde totul…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS