10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Regatul divizat

Daca tot a ratat calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, Gica Hagi s-a decis totusi sa ne tina in priza, ca nu cumva sa uite lumea de echipa nationala. Prin urmare, de vreo doua saptamini, „Regele“ se tot joaca de-a selectionerul nemultumit si, daca intr-o zi declara ca are caracter si va merge inainte, se trezeste cu fata la cearsaf in dimineata urmatoare si spune ca pleaca, intelegem noi, din cauza lui Mircea Sandu. Care Mircea Sandu cica nu i-ar fi garantat postul, indiferent de rezultatele pe care le va obtine in urmatorul an echipa nationala!

Totusi, Gica Hagi s-a ferit sa-l acuze direct pe „Nasu’“, lasind impresia ca tot de la acesta asteapta o salvare miraculoasa. In schimb, a lovit dur in Jean Padureanu si clica lui, incercind sa faca o legatura directa intre starea deplorabila a campionatului nostru si esecul rasunator al reprezentativei romane. Problema este ca barajul cu Slovenia l-au pierdut Marius Niculae, Adi Ilie sau Gica Popescu, jucatori care nu mai au nici o legatura cu smecheriile lui Jean Padureanu sau Gheorghe Stefan.

Ca Hagi are dreptate atunci cind sugereaza ca fotbalul intern este corupt nu neaga nimeni. Din pacate, el se lanseaza cam tirziu in acest razboi, crezind ca astfel ii va face pe romani sa uite ca Nationala, cu Hagi la timona, a pierdut o calificare importanta. Si, pina la urma, „Regele“ a trecut la contraatac dupa ce a aflat ca acei membri huliti ai Comitetului Executiv l-au cam tratat cu raceala, acceptind sa-i lase prima selectionata a tarii pe mina mai mult de dragul lui Mircea Sandu.

Ar fi fost de dorit ca Hagi sa demisioneze din cauza esecului inregistrat cu Slovenia. Machidonul a preferat insa alte explicatii, uitind ca Iordanescu si Piturca au obtinut niste calificari spectaculoase, avind in spate acelasi campionat corupt. Plus ca, poate ati uitat, dar Victor Piturca a fost demis la sfirsitul lui ’99 la dorinta expresa a jucatorului Hagi, desi condusese perfect (sapte victorii si trei egaluri!) campania de calificare pentru Campionatul European. Practic, dezastrul din barajul cu Slovenia i-a demonstrat lui Hagi, poate mai repede decit se astepta, ca in viata totul se plateste.

Pina duminica, atunci cind Mircea Sandu va reveni in tara sa limpezeasca problema selectionerului, mai sint citeva zile in care se va da, probabil, un adevarat razboi. Pe de o parte, contestatarii lui Hagi considera ca acesta a luat, in sfirsit, decizia normala dupa ce a amarit o tara intreaga. De cealalta parte a baricadei se afla partizanii machidonului, acestia incercind cu disperare sa rastoarne situatia care, din cauza incapatinarii si instabilitatii lui Hagi, le-a cam scapat de sub control. Postura este delicata si pentru Mircea Sandu. Daca presedintele FRF va ceda presiunilor care vin dinspre ISM-ul fratilor Becali si il va pastra cu forta pe Hagi, isi va pune in cap gasca influenta a presedintilor de cluburi. Daca „Nasu’“ va proceda invers, dusmanii vor fi altii, se intelege. Sintem curiosi totusi daca presedintele FRF va fi suficient de abil sa gaseasca o solutie de compromis, salvind ce se mai poate salva din fotbalul romanesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS