17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii vor sa strice cheful bancarilor

Alb-albastrii vor sa strice cheful bancarilor

• Cosmin Olaroiu nu il poate folosi simbata pe cel mai in forma fotbalist al campionatului, Gabi Popescu • Fostul jucator al Craiovei a spus: „Mi-as fi dorit enorm sa joc impotriva Universitatii!“

Ultima etapa a turului editiei actuale a Diviziei A ar putea aduce o surpriza de proportii: FC National, lider de toamna! Este o posibilitate teoretica in cazul in care FC National ar cistiga meciul de simbata cu Universitatea, iar liderul actual, Dinamo, ar pierde la Brasov, asa cum a pierdut si Rapidul in etapa a 13-a. Brasovenii, dupa umilitoarea infringere de la Timisoara, revin acasa pentru impacarea cu suporterii si calmarea spiritelor, indeosebi ale actionarului Ioan Niculae. Sa admitem, deci, ca FC Brasov invinge pe Dinamo, desi „ciinii rosii“ par hotariti sa aduca in vitrina clubului cel de-al 16-lea titlu national. In cealalta partida decisiva pentru ca FC National sa detroneze pe Dinamo, elevii lui Cosmin Olaroiu trebuie sa invinga trupa alcatuita de tandemul Gigi Netoiu – Florin Marin. Olaroiu a spus: „Trebuie sa cistigam cu Universitatea“. In replica, Viorel Ilinca a spus: „Vrem sa plecam din Cotroceni neinvinsi!“ Partida din FC National – Universitatea este programata simbata, de la ora 15.00, si va fi transmisa in direct de TV Romania 1.

De la gazde absenteaza cel mai bun jucator al momentului, olteanul Gabi Popescu, suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Gabi a declarat in presa centrala de ieri: „Am luat prosteste avertisment in meciul de la Bacau, dar consider ca arbitrul Marian Dorobantu m-a vinat.“ Reamintim, Gabi a primit un cartonas galben pentru ca a lovit mingea dupa ce arbitrul oprise jocul. Referitor la speculatiile legate de o asa-zisa dorinta de a nu evolua impotriva fostei sale echipe, Universitatea, Gabi Popescu a precizat: „Numai un nebun se poate gindi ca am luat avertisment ca sa ma dau lovit in meciul cu Universitatea! La modul cum am fost inlaturat de acolo, mi-as fi dorit enorm sa joc impotriva lor.“ Antrenorul Cosmin Olaroiu se afla, in aceasta saptamina, in fata unor evenimente „fierbinti“: este dorit de presedintele LPF, Mitica Dragomir, in locul lui Hagi, ca selectioner, iar oficialii clubului din Cotroceni se si gindesc la un bairam daca FC National va fi campioana de toamna.

Pe de alta parte, oltenii ar dori ca in Cotroceni sa-si imbunatateasca „adevarul“ si sa ramina, la incheierea turului, cea mai bine clasata echipa din provincie. De aseara, lotul Universitatii este in cantonamentul din Lunca Jiului, dupa ce Florin Marin, secondat de cei doi „locotenenti“, Ciurea si Popovici, a condus ieri-dimineata obisnuita sedinta de pregatire.

Pentru meciul de simbata, absenteaza in continuare V. Iacob si C. Dinu (nerefacuti), in timp ce Suleap este incert (este in recuperare). Ceilalti jucatori cu unele probleme de sanatate – D. Rednic, Sava, Craciunescu, Domocos – vor fi, dupa toate probabilitatile, apti de joc, dar n-avem nici o confirmare oficiala din partea celor de la Universitatea. Danciu, care a fost suspendat in partida cu Otelul, va reveni in echipa olteana la jocul de simbata. Se pare ca fundasul Victor Naicu va fi urmatorul jucator vindut de Gigi Netoiu. Conform unor surse demne de incredere, Naicu va pleca in iarna la o formatie din prima liga chineza. In aceste conditii, fotbalistul oltean va juca simbata, in Cotroceni, pentru ultima oara in tricoul alb-albastru.

Meciul echipelor de tineret se joaca miine, de la ora 13.00, pe terenul secund al bazei sportive din Cotroceni. Plesan este incert, el acuzind inca dureri dupa o mai veche accidentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS