11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe-au amenintat degeaba

Ne-au amenintat degeaba

Gigi Netoiu a acuzat presa craioveana din nou, gasind-o vinovata pentru faptul ca tribunele stadionului sint dezolant de goale

Putini spectatori s-au incumetat sa vina simbata pe stadionul „Ion Oblemenco“ la partida dintre Universitatea si Otelul. Probabil ca si vremea nefavorabila i-a tinut pe olteni in case, insa cert este faptul ca, de citeva etape, stadionul este dezolant de gol.

Partida nu a fost spectaculoasa, ambele echipe luptind aprig pentru fiecare minge, fazele de poarta putindu-se numara pe degete. Din cauza ploii, terenul a fost desfundat, jucatorii reusind cu greu sa-si mentina echilibrul, preferind uneori degajari in tribune, cum a fost cazul lui Naicu, pentru a nu se complica inutil. In aceste conditii, am asistat la un joc dirz, in care oltenii au dominat mai mult, in timp ce oaspetii s-au multumit doar sa se apere. In prima repriza, Manta (’10), Barcauan (’15), Sava (’28) nu au putut sa-l invinga pe Munteanu cu suturi de la distanta, cele mai indicate pe un teren greu. In finalul primei reprize, Sava a parasit terenul accidentat. Se pare ca nu este nimic grav, talentatul mijlocas oltean putind fi recuperat pina in etapa viitoare.

In partea a doua a intilnirii, Grigorie a trecut pe banda dreapta a liniei mediene oltene, unde a dat un randament mai bun decit in prima repriza, cind a jucat mijlocas stinga. De la el a venit si golul victoriei, la citeva minute de la reluarea partidei, el fiind lasat liber in careul advers si marcind astfel fara probleme. Coautor la faza golului a fost Verdes, atacantul care a debutat simbata la Universitatea. Pe linga pasa golului, Verdes si-a pus de doua-trei ori coechipierii in situatii favorabile de a marca. Dupa ce oltenii au preluat conducerea pe tabela de marcaj, galatenii au iesit mai curajos in atac, Gurita (’66, ’82) si Bostina (’70) punindu-l la incercare pe Preda. Pina la final nu s-a mai intimplat nimic deosebit, fluierul final al centralului Alexandru Tudor aducind astfel o victorie la limita a Universitatii, intr-un meci in care oaspetii nu ne-au pus prea mari probleme, amenintindu-ne degeaba ca vor pleca macar cu un punct din Banie.

Netoiu renunta la Electro

Intervievat la finalul meciului, actionarul Universitatii, Gigi Netoiu, care a absentat de la ultimele intilniri ale alb-albastrilor, a spus: „Presa locala este de vina pentru ca in tribune sint foarte putini spectatori. In ziare se scriu neadevaruri nu de citeva luni, ci de un an si jumatate.“ Intrebat despre UFC Electro, Netoiu a raspuns: „Deocamdata, am o datorie morala fata de domnul prefect. Am investit peste patru miliarde de lei in aceasta echipa pina in prezent. Daca vom gasi o solutie convenabila voi ceda actiunile de la UFC Rapid (este vorba despre Electro, dar probabil Netoiu se gindea tot la gruparile bucurestene – n.r.). Ramine sa discut cu cei interesati.“

Florin Marin a parasit stadionul val-virtej in masina vicelui Sendrea, fara sa spuna macar un cuvint. La un moment dat, un spectator l-a rugat sa uite de dusmanie si sa discute cu ziaristii, insa „Flocea“ nu a zis nimic. Dupa ce l-au sarbatorit pe Flavius Stoican, care simbata a implinit 25 de ani, jucatorii alb-albastri au parasit stadionul in noul autocar al clubului, achizitionat recent.

In schimb, tehnicianul Otelului, Victor Rosca, a dialogat pe indelete cu gazetarii: „A fost un meci aprig, disputat pe un teren greu. Am pierdut din cauza unei neatentii a fundasului stinga Sirghi, care nu l-a marcat pe Grigorie la faza golului. Nu i-am putut utiliza pe Ghionea si pe M. Dinu, doi fundasi de baza ai echipei. Arbitrajul a fost deosebit.“

Arbitrul Deaconu a vrut sa schimbe numarul 204!

Arbitrul de rezerva Alexandru Deaconu, care este finul presedintelui FRF, s-a dat in spectacol in minutul 84, cind antrenorul Universitatii l-a introdus pe Burca in locul lui Barcauan. Deaconu a ridicat placuta cu numarul 9, insa cum nici un jucator al oltenilor nu avea acest numar, Barcauan, cel inlocuit, purtind pe tricou numarul 24, centralul Tudor a dat drumul la joc. Huiduit de spectatori, Deaconu a revenit cu o placuta pe care era scris numarul 204. Ulterior, el a lipit placutele pentru a indica numarul purtat de Barcauan.

Chinezi in tribune

La tribuna oficiala au fost prezenti reprezentantii gruparii chineze din liga secunda, FC Henan, care au fost insotiti de impresarul Mircea Meleasa. Asiaticii au venit sa-l urmareasca pe galateanul Bastina, pe care doresc sa-l transfere in vara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS