3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNitu a inceput campania electorala

Nitu a inceput campania electorala

Mai sint doar doua saptamini pina la alegerile de la AJF Dolj si deja au inceput scandalurile. De pilda, Marin Nitu, actualul vicepresedinte al AJF, a convocat simbata asociatiile sportive din judet la o sedinta. Conform presedintelui Vasile Tenea, sedinta este nestatutara si urmareste doar interesele personale ale lui Nitu. „Dezaprobam intentia domnului Nitu de a forta incalcarea statutului trimis de FRF cu privire la conditiile ce trebuie indeplinite pentru candidatii la posturile de presedinte si vicepresedinte. Domnul Nitu isi da seama ca nu poate candida din cauza neindeplinirii conditiilor minime de studii, asa ca facem apel la toate asociatiile sportive sa-si impuna punctul de vedere privind viitorul fotbalului doljean in Adunarea Generala, care se va desfasura pe 8 decembrie, de la ora 11.00, la Facultatea de Mecanica din Craiova“, se precizeaza in comunicatul remis presei de presedintele AJF, Vasile Tenea.

Oficial, actiunea lui Nitu se rezuma doar la explicatii privind alegerile si la modul cum trebuie completate documentele noului statut al echipelor. Neoficial, se pare ca smecheria este alta: Nitu ar face campanie electorala pentru un anume candidat, urmarind probabil sa ramina si el intr-un post caldut la AJF. Asta n-ar fi nimic pe linga zvonul ca Nitu incearca sa forteze reprezentantii echipelor, cei care vor vota la alegerile din decembrie, sa elimine din statut obligativitatea studiilor superioare pentru candidatii la functiile de conducere. De ce? Simplu: ca sa poata candida. S-ar incalca astfel statutul privind alegerile locale aprobat de FRF.

Contactat telefonic, Marin Nitu a replicat: „Nu candidez, domnule, ca sa fac presei pe plac! Mie nu mi-a placut cartea, am slujit din tot sufletul doar fotbalul, asa ca nu indeplinesc conditiile. I-am chemat simbata pe oameni pentru a le explica modul in care trebuie sa completeze documentele si cum se vor desfasura alegerile. Este dreptul lor sa fie informati corect. Si ce, domnule, n-am dreptul sa fac campanie pentru cineva? Cine imi interzice acest lucru? O sa plec din AJF, dar o sa vedeti ca o sa fie mai rau fara mine.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS