21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a terminat, stam acasa!

S-a terminat, stam acasa!

• Oaspetii au avut dreptate: stiu sa joace foarte bine in deplasare • Rudonja a marcat primul gol pentru Slovenia, dupa 52 de selectii • Disperat, Hagi a terminat meciul cu cinci atacanti in careul advers • Ionel Ganea: „Este un dezastru!“ • La conferinta de presa, selectionerul Romaniei a spus doar ca „Viata merge inainte!“, dar nu a dat semne ca si-ar reprosa mare lucru

Mansa secunda a barajului pentru calificarea la CM 2002

Romania – Slovenia 1-1

• Stadion „Steaua“
, spectatori: 25.000.

• Au marcat: Contra ‘ 66 / Rudonja ’56.

Romania: Lobont 6 – Contra 7,5; Gh. Popescu 6; Miu 6,5 (’78, Mihalcea); Chivu 6,5 – Ghioane 6 (’58, Pancu 6); Sabau 6,5; D. Munteanu 6,5 – Mutu 5,5 (’58, Ganea 6); M. Niculae 6; Ad. Ilie 6. Antrenor: Gh. Hagi.

Slovenia: Simeunovici 7 – Gajser 6; Vugdalici 6,5; Galici 6,5; Milinovici 6,5; D. Novak 7,5 – Acimovici 6,5 (’63, Sankovici 6); A. Ceh 6,5; Pavlin 6,5 – Osterc 6 (’90, Pavlovici); Rudonja 6,5. Antrenor: S. Katanet.

• Au arbitrat: H. Krug 7,5 – K. Ertl 7,5; H. Ehing 7,5 (toti din Germania).

• Avertismente: Ghioane / Pavlin, Gajser, Vugdalici, A. Ceh, D. Novak.

• Filmul golurilor: min. 56, 0-1: contraatac fulgerator al slovenilor, mingea a ajuns la Rudonja, aflat in lateral stinga, care a sutat sec in coltul lung; min. 66, 1-1: sut exceptional a lui Contra la colt, de la 25 de metri.

25.000 de oameni au asistat aseara, pe stadionul „Steaua“, la cel mai nefericit meci al echipei nationale din ultimii zece ani. Platind tribut unui optimism exagerat, dar si prin lipsa de experienta a conducerii tehnice, Romania a ratat barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2002, inclinindu-se, surprinzator, in fata unor adversari mult mai slab cotati.

In tribune, atmosfera a fost incandescenta. Spre lauda lor, suporterii si-au facut datoria, incurajindu-i in permanenta pe tricolori. Dezamagirea oamenilor a fost mare, mai ales ca, s-a constatat cu ochiul liber, romanii puteau sa treaca lejer de sloveni in cazul in care antrenorul ar fi reusit sa stabileasca un desen tactic reusit. Ca si la Liubliana, partida de aseara a inceput cu tricolorii in prim plan, numai ca slovenii au aparat cu dintii orice palma de gazon din propria jumatate de teren. Prin urmare, ocaziile clare s-au incapatinat sa apara tirziu, prima oportunitate ivindu-se abia in minutul 31, atunci cind o centrare buna a lui Dorinel Munteanu a fost reluata cu capul de Adrian Ilie direct in bratele bravului Simeunovici. Oaspetii si-au vazut de treaba, au faultat cu nemiluita departe de poarta lor si pina la pauza Chivu (’43) a prins un sut senzational de la vreo 28 de metri, dar un aparator a reusit sa devieze „torpila“ peste transversala. Curios, in prima repriza, nimeni nu l-a vazut pe Hagi dind vreo sugestie propriilor jucatori, spre deosebire de Katanet, un tehnician interesant, care din minut in minut parea din ce in ce mai hotarit sa intre chiar pe teren!

Tricolorii au revenit de la vestiare hotariti sa atace cu inversunare. Adica, exact aceeasi greseala pe care Hagi o facuse si simbata trecuta. Cu ai nostri peste ei, slovenii au declansat acel contraatac fulgerator din minutul 56, in urma caruia Rudonja a marcat primul gol in echipa nationala dupa mai bine de 50 de meciuri jucate sub culorile tarii sale. Imediat, Djoni Novak era sa ne mai amendeze pe un nou contraatac, dar el a fost blocat in extremis. Simtind ca pierd calificarea, romanii s-au napustit si cu fundasii peste careul lui Simeunovici. Intre timp, lui Hagi i-a venit o idee, a scos mijlocasi si aparatori, introducind atacanti, astfel incit din minutul 78 aveam cinci virfuri pe teren, exact ca in fotbalul de acum 40-50 de ani!

Reusita extraordinara a lui Contra din minutul 66 a readus sperantele printre tricolori, dar nu a limpezit deloc evolutia din aparare, asa ca D. Novak (’70) ne-a dat emotii imense pe un nou contraatac, sutul bun al slovenului fiind scos de sub transversala de Bogdan Lobont. Finalul a fost exploziv. Mai intii, D. Munteanu (’79) nu a scos nimic dintr-o lovitura libera de la 17 metri, Chivu (’82) a reluat cu capul o centrare in transversala, Pancu (’84) nu a nimerit tinta din careu, desi Simeunovici era batut. Disperat, Hagi l-a obligat pe Lobont sa joace mai degraba libero, dar nu ne-a mai reusit mare lucru in atac. Mai mult, in ultimele secunde ale minutelor de prelungire dictate de germanul Krug, Pavlovici a scapat singur pe centru, fiind blocat greu de Lobont in marginea careului de 16 metri.

Ultimul fluier al centralului a dat o lovitura grea unor oameni a caror singura bucurie mai ramasese echipa nationala. Iata ca, de neegalat ca jucator, Gica Hagi a reusit, ca antrenor, sa destrame rapid tot ceea ce cladisera cu truda predecesorii sai. Slovenii au explodat de bucurie, in timp ce toata Romania a plins. Chivu a scapat o injuratura atunci cind a fost invitat sa dea declaratii, iar Ionel Ganea a parut singurul jucator cu capul pe umeri din nationala noastra: „Rezultatul de astazi este un dezastru!“ Pariem insa ca aceia care si-au batut joc de aceasta calificare vor ramine neatinsi. Traim doar in Romania!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS