11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLotul national feminin de gimnastica nu si-a pierdut antrenorii

Lotul national feminin de gimnastica nu si-a pierdut antrenorii

Antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang au decis sa ramina la conducerea lotului national feminin de gimnastica, a spus secretarul general al FRG, Adrian Stoica. „Belu si Bitang vor sa ramina la conducerea echipei nationale. De altfel, in urma discutiilor cu reprezentantii Federatiei Romane de Gimnastica (FRG) si ai Ministerului Tineretului si Sportului (MTS), ei au hotarit sa revina la Deva, unde vor relua antrenamentele. Ramine sa discutam conditiile formulate de cei doi antrenori. Dupa reorganizarea federatiei, vom incheia contracte cu antrenorii, din acel moment ei putind fi remunerati si altfel“, a spus Adrian Stoica.

Mariana Bitang a spus ca decizia de a reveni la antrenamentele lotului national este una provizorie. „Problemele noastre au fost rezolvate, deocamdata, la un nivel teoretic. Decizia de a reveni in sala este o solutie de compromis, avind in vedere ca, peste citeva zile, va avea loc Adunarea Generala pentru reorganizarea federatiei. Vom accepta o noua colaborare numai pe baza unor reglementari contractuale stabilite cu viitoarea conducere a federatiei. Un contract ferm va insemna si pentru noi o masura de precautie“, a spus Bitang. Mariana Bitang a precizat ca ministrul Georgiu Gingaras a promis sprijin in vederea modificarii Hotaririi de Guvern privind premierea antrenorilor. Antrenoarea a mentionat ca nu stie, deocamdata, care sint sumele cu care vor fi premiati tehnicienii loturilor nationale de gimnastica, dupa suplimentarea acordata de guvern. Bitang a adaugat ca, in functie de valoarea acestora, se vor hotari daca participa sau nu la festivitatea de premiere a medaliatilor la Campionatele Mondiale de la Gent.

Antrenorii Octavian Belu si Marian Bitang declarasera ca intentioneaza sa paraseasca lotul feminin, ei fiind nemultumiti de recompensele financiare pe care ar fi urmat sa le primeasca in urma rezultatelor obtinute la Campionatele Mondiale de la Gent. Belu si Bitang ar fi trebuit sa primeasca cite 316 milioane de lei, in timp ce gimnastei Andreea Raducan ii revin 884 de milioane de lei. Guvernul a decis, in sedinta de vineri, printr-o hotarire, ca fondul de premiere al sportivilor si al antrenorilor din cadrul echipelor nationale de gimnastica ale Romaniei sa se ridice de la cinci la sase miliarde de lei, o mare parte din suplimentare urmind sa le revina antrenorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS