14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIntre tata si copiii sai premianti

Intre tata si copiii sai premianti

Sorin Cirtu se vede pus intr-o postura delicata. Necrutatori, sortii i-au harazit Extensivului un adversar de calibru in sferturile Cupei Romaniei, oltenii urmind sa joace cu echipa campioana, Steaua Bucuresti.

Dincolo de anvergura respectabila a adversarului, Cirtu va trebui sa-si infrunte si copiii sai de suflet, multi dintre actualii elevi ai lui Victor Piturca fiind modelati si lansati in fotbalul mare chiar de actualul antrenor al Extensivului. Pe de o parte, in lotul Stelei exista „nucleul Universitatea“, Tibi Lung, Mitrita si Trica fiind, cu ani in urma, printre preferatii lui Cirtu in curtea alb-albastrilor. Eugen Trica, in special, este practic inventia lui Sorin, acesta promovindu-l cu incapatinare in prima echipa a Universitatii in momentul cind actualul conducator de joc al Stelei abia implinise 18 ani.

O relatie mult mai speciala exista intre Cirtu si doi dintre cei mai in voga fotbalisti din Ghencea, Mirel Radoi si Claudiu Raducanu. Pe Radoi, Sorin Cirtu l-a promovat rapid, in doar sase luni, de la un mic club scolar din Severin pina la Steaua si, aproape imediat, in echipa nationala!

Nici Claudiu Raducanu nu a pierdut timpul si, dupa ce a ajuns un golgheter de temut sub bagheta lui Cirtu, a urcat rapid tocmai in echipa de baza a lui Victor Piturca.

Nimeni nu stie ce va fi in sufletul lui Sorin Cirtu atunci cind, la sfirsitul lui noiembrie, actuala sa echipa va trebui sa reziste imaginatiei lui Trica, vitezei debordante a lui Claudiu Raducanu sau tenacitatii lui Mirel Radoi, calitati care au fost perfectionate tocmai de antrenorul Extensivului. Sintem siguri insa ca, daca va pierde, Cirtu nu va fi afectat peste masura. Pina la urma, l-ar invinge chiar propriii sai copii si, ca orice tata, va accepta altfel o asemenea infringere. Daca va cistiga, cunoscindu-l bine, probabil ca, inainte de a se bucura de calificare, Sorin Cirtu i-ar mustrului parinteste tocmai pe Lung, Radoi, Mitrita, Trica si pe Raducanu, atragindu-le atentia ca el i-a invatat sa fie doar invingatori.

„Steaua era ultima echipa pe care mi-as fi dorit-o ca adversara“ – a marturisit Cirtu dupa ce a aflat rezultatul tragerii la sorti de miercuri. In mod cert, Sorin nu facea aluzie la valoarea indiscutabila a campionilor, ci tocmai la faptul ca multe dintre vedetele lui Piturca au fost produsele sale de lux. Postura actuala este intr-adevar delicata, dar si privilegiata pentru Cirtu, pentru ca doar marii antrenori impinzesc fotbalul cu jucatori valorosi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS