12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucatorii alb-albastri nu renunta la lupta

Jucatorii alb-albastri nu renunta la lupta

Meciul cu Astra de duminica a inceput asa cum au insinuat cei care cunosc relatia de colaborare si prietenie dintre ex-dinamovistii Petre Buduru (presedinte Astrei) si Gigi Netoiu (actionar unic al Universitatii). Adica gazdele au controlat meciul aproape fara nici un fel de probleme pina spre finalul acestuia. La un moment dat, micuta galerie olteana (cu Blondu’ in prim plan) s-a intors cu spatele la teren, in semn de protest pentru evolutia modesta a favoritilor. Vulcanicul antrenor Florin Marin n-a iesit chiar deloc sa-si admonesteze elevii, fapt care a dat nastere la speculatii. „Stiam scorul!“, „Rusine sa va fie!“, „Stiinta, hai pe ei, sa ne dea si golul trei!“ – cam asa au „incurajat“ suporterii echipa Universitatii.

Asa cum s-a mai intimplat si in alte partide, in final, datele problemei s-au schimbat, Ciprian Danciu intorcind rezultatul. El a „anuntat“ neasteptata rasturnare de scor in minutul 79, cind, din doar sase metri, a lovit cu genunchiul aiurea mingea, faza raminind fara efect pe tabela de marcaj. Au urmat insa doua momente avindu-l pe „optarul“ Craiovei in prim plan, Danciu inscriind doua goluri salvatoare (’82, ’88). Si astfel, Danciu le-a aratat suporterilor olteni ca s-au inselat, iar echipa lui Petre Buduru si Gigi Multescu a coborit la -9 in clasamentul „adevarului“. Gigi Multescu a spus dupa meci: „Jucatorii Astrei n-au tinut cont ca Universitatea stie sa joace atunci cind vrea!“ E greu de deslusit ce se intimpla la Universitatea si, mai ales, in jocul echipei. Inteleseseram ca, dupa primul rezultat bun – si acest 2-2 cu Astra a fost unul bun -, s-ar putea ca oamenii din fruntea clubului (Netoiu si managerul general Florin Marin) sa renunte la acest stupid „silenzio stampa“. Sa mai asteptam.

In urmatoarele etape, oltenii au doua meciuri, in care ar putea obtine sase puncte. Peste doua saptamini vine pe „Ion Oblemenco“ FCM Bacau, echipa retrogradata in aceasta vara, dar reinviata gratie sprijinului financiar al primarului Sechelariu. Si astfel, cu citiva jucatori cu nume (Ciocoiu, Cursaru, R. Lucescu), antrenorul Mircea Rehnic si-a anuntat scopul deplasarii pe „Ion Oblemenco“: „Vrem trei puncte!“ Dupa meciul cu bacauanii, oltenii primesc, tot acasa, vizita celor de la Otelul.

Ambele formatii – situate acum in fata Craiovei (Bacau – 5 si Otelul – 7) – sint echipe incomode in deplasare, au rezultate superioare Universitatii, dar oltenii cred in posibilitatea de a-i invinge. „De ce sa nu putem, mai ales acasa? Ne sint la indemina aceste doua victorii si astfel am putea urca in partea superioara a clasamentului“, opina ieri un fotbalist al Universitatii, aflat, reamintim, in „silenzio stampa“.

Altfel, oltenii au avut ieri o zi libera, iar de astazi (ora 15.00), isi vor relua antrenamentele in Lunca Jiului. Varianta cu un stagiu de pregatire pe Litoral nu este de actualitate acum, oltenii raminind in Banie in aceasta perioada de intrerupere a campionatului si, din cite se pare, in program de cantonament (de astazi pina simbata).

In ceea ce-l priveste pe capitanul Stoican – accidentat de mijlocasul Craciun si obligat astfel sa paraseasca terenul in minutul 73 al partidei Astra – Universitatea -, el este lovit la genunchi, urmind insa a i se stabili un diagnostic exact si, evident, tratamentul adecvat. In meciul din urmatoarea etapa, care se va disputa pe 17 noiembrie, va reintra probabil si Viorel Domocos, care a absentat in ultimele doua partide ale Universitatii, din cauza unei rupturi musculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS