8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRunda fara surprize

Runda fara surprize

Inceputa marti, lista celor 16 echipe care vor juca in faza a doua a grupelor Ligii Campionilor a fost definitivata miercuri seara, cind inca opt formatii si-au asigurat un loc in tururile superioare ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi. Acestea sint Juventus, FC Porto, Barcelona, Bayer Leverkusen, Deportivo La Coruna, Manchester, Bayern München si Sparta Praga. Ocupind locul trei in grupe, formatiile Celtic Glasgow, Olympique Lyon, Lille si Feyenoord isi vor continua cursa europeana in Cupa UEFA.

Grupa E

Avind deja asigurat locul in faza urmatoare a Ligii Campionilor, Juventus si-a permis sa joace meciul din deplasare cu Celtic Glasgow fara citeva dintre vedetele sale. Scotienii s-au impus in aceasta partida cu 4-3 (Valgaeren ’24, Sutton ’45, ’64, H. Larsson ’57-p / Del Piero ’19, Trezeguet ’51, ’67), insa nu a putut ocupa locul doi in grupa deoarece si FC Porto a cistigat trei puncte in meciul cu Rosenborg (Pena ’37), asigurindu-si astfel accesul in turul urmator al Ligii Campionilor. Celtic Glasgow, care a ocupat pozitia a treia, va evolua in turul trei al Cupei UEFA.

Grupa F

In grupa F, lucrurile au fost lamurite inca din runda anterioara, Barcelona si Bayer Leverkusen fiind calificate in tururile superioare ale Ligii Campionior, in timp ce Olympique Lyon va juca in Cupa UEFA. Daca Barcelona a tratat cu seriozitate meciul cu Fenerbahce, pe care l-a cistigat cu 1-0 (Rivaldo ’90), in schimb Bayer Leverkusen s-a facut de ris in propriul fief, unde a pierdut cu 2-4 partida cu Olympique Lyon (Sebescen ’45, Berbatov ’52 / Carriere ’32, ’38, Nee ’64, Govou ’81).

Grupa G

In batalia indirecta pentru ocuparea locului trei din grupa G dintre Lille si Olympiakos Pireu, s-a impus echipa franceza, care a remizat pe teren propriu, 1-1, in meciul cu Manchester (B. Cheyrou ’65 / Solskjaer ‘6). Grecii au obtinut acelasi rezultat, 1-1, in partida din propriul fief cu Deportivo La Coruna ( Alexandris ’51 / Capdevila ’84), insa punctul cistigat s-a dovedit a fi insuficient pentru a continua cursa europeana. In Liga Campionilor vor merge mai departe Deportivo si Manchester, formtia spaniola, care a ocupat primul loc in grupa G, fiind cap de serie la tragerea la sorti care va avea loc astazi.

Grupa H

Chiar daca a jucat fara zece dintre titularii sai, Bayern München a reusit sa administreze prima infringere din acest sezon echipei Sparta Praga, singurul gol al partidei disputate pe stadionul din capitala Cehiei fiind inscris in propria poarta de catre Novotny (’40). Lupta pentru ocuparea locului care asigura accesul in turul trei al Cupei UEFA a fost cistigata de Feyenoord care a invins in propriul fief, cu 2-1, formatia rusa Spartak Moscova (Tomasson ‘5, Elmander ’18 / Bestciastnik ’14).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS