10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Stiri diverse

Divizia C, seria a V-a, etapa a 10-a

Arbitrii cu fluier de salca

„Nu puneti nimic pe deasupra?“ si „bara, bara“ sint cele doua expresii sub zodia carora se desfasoara intrecerile din cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii. Prima intrebare se pune si acasa, si in deplasare. Pasa-mi-te a venit toamna si ei, cavalerii in chiloti, cu fluierici si steaguri drept spade, simt nevoia sa li se acopere inima cu ceva. Peste inseamna acel ceva care se adauga recompenselor acordate de regulament pentru stradania silabisirii citorva articole din acesta. Nevoia se simte insa, si de cum da coltul ierbii, cind deveru’ creste, pentru ca gazonul multor stadioane este in pericol de uscare.

„Bara, bara“ este un indemn la nesinceritate pe terenul de joc, specific coclaurilor mineresti. De accepti „bara, bara“ scapi mai ieftin, cu goluri putine si cu ciolanele intregi. De vrei sa joci, ala esti! Pentru ca intelectualii plecati l-a pascut si-au luat „masuri de siguranta“ cum le place sa spuna, aratindu-si pectoralii de mita in calduri care, pe unde a umblat, n-a dat de cit de acoperisuri pustii. Asa se face ca au aparut indivizii cu fluier de salca. Cu coaja neluata bine, acesta ii lasa mereu fluiericiului un gust amar. Si omul imparte dreptatea dupa gust.

In aceasta etapa, pe arenele unde au evoluat severinenii a fost paranghelie mare. Pe stadionul „Severnav“, nea Bogdan si Preotescu i-a cadelnitat pe severineni pina ce fumul de tamiie le-a incetosat vederea. Situatie de care au profitat minerii de la Moldova Noua. Ei au furat o bobita din zestrea pe care navalistii severineni o pusesera la pastrare pentru vremuri grele pe care au adaugat-o la putinele resurse care le-au mai ramas de la embargo. Noroc ca ajutoarele lui nea Bogdan, „stegarii“, nu lucreaza la CFR, ca s-ar ciocni trenurile de ar crede lumea ca s-au apucat teroristii sa sufle peste sinele de cale ferata din Romania. La Orsova, Dierna si FC Drobeta au pus-o de-un egal, dar si de-o bataie ca-n… 22 de oameni furiosi si dorinta lor de a se scarmana, asa ca intre mehedinteni. In etapa urmatoare, navalistii severineni se deplaseaza la Petrolul Stoina, FC Drobeta ii va intilni acasa pe furnalistii de la Otelul Rosu, iar Orsovenii vor fi oaspetii celor de la Paringul Novaci.

• Ion LECA

Divizia D Mehedinti, etapa a 9-a

Goluri pentru aparari zdrentuite

In divizia D mehedinteana au mai trecut doua runde, una intermediara. In aceasta a fost o adevarata ploaie de goluri. Gazdele au pus ivarul la porti, astfel ca oaspetii s-au intors acasa cu traista goala. S-au inscris nu mai putin de 38 de goluri in sapte partide, ceea ce inseamna ca zdrentuitele aparari ale unor echipe n-au mai fost cirpite de mult. In etapa de duminica, mecanizatorii de la Simian s-au dovedit la fel de tari ca marmura de la Breznita de Ocol, subtilizindu-le celor de aici o lespede de un mp, numai buna pentru a-si pava drumul spre urmatoarele victorii. Dancenii si-au mai pus la adapost vreo trei pungi cu gazon, carora strehaienii le vor simti lipsa la primavara, iar patulenii au scufundat gloria fotbalistilor de la Devesel de vreo patru ori in apa Blahnitei. Acestia au reusit sa scoata capetele deasupra de doua ori si au lasat agatate in plasa patulenilor doua balonase de sapun de casa. Minerii le-au probat celor de la Termo ca fara carbunii lor ramin reci, asa ca i-au incalzit cu vreo cinci basculante de carbuni, fotbalistii de la Real au strecurat o sageata prin crenelul cetatii constructorilor severineni, iar jucatorii de la Carpati Salcia au dat la pace cu colegii lor de la Livezile, cu totii aflati in suferinta la poala muntelui. Adica, la coada clasamentului.

Rezultatele complete: Marmura Breznita de Ocol – Agromec Simian 1-1; Recolta Danceu – AS Srehaia 3-0; Blahnita Patulele – Gloria Devesel 4-2; Termo Halinga – Minerul Mehedinti 0-5; Constructorul Drobeta Turnu Severin – ASA Real Vinju- Mare 0-1; Carpati Salcia- Unirea Livezile 1-1; Sfinx Rom Telecom a stat. Partida Viitorul Cujmir- Constructorul Eselnita a fost aminata pentru 24 octombrie. Dupa aceasta etapa, primele doua locuri ale clasamentului sint ocupate de Minerul Mehedinti (27p) si ASA Real Vinju-Mare (21p). Tin coada Unirea Livezile (4p), Gloria Devesel (3p) si Carpati Salcia (1p).

• Ion LECA

Cupa Presei „Sebastian Domozina“

Gazeta de Sud a debutat cu dreptul

Simbata a debutat Cupa Presei „Sebastian Domozina“ la fotbal, competitie organizata de AS Fair-Play si Radio Oltenia Craiova. Meciurile, gazduite de Sala Sporturilor din Banie, au fost atractive, fiecare reprezentant al mass-mediei locale incercind sa-si demonstreze talentul in sportul cu balonul rotund. Echipa Gazetei de Sud, care face parte din grupa A, a invins in prima etapa formatia postului de televiziune 3 TV cu scorul de 8-6. Golurile echipei noastre au fost marcate de Relu Georgescu (1), Silviu Broncea (2), Marius Vladu (2), Sorin Staicu (1) si Mihai Cristian (2).

In celelalte partide s-au consemnat urmatoarele rezultate: Radio Oltenia – Editie Speciala 10-2, Conflict – TVR 1 5-7, Cuvintul Libertatii – Terra Sat 9-6. Clasamente: Grupa A: 1. Radio Oltenia 3 p; 2. Gazeta de Sud 3; 3. 3 TV 0; 4. Editie Speciala 0: Grupa B: 1. Cuvintul Libertatii 3; 2. TVR 1 3; 3. Conflict 0; 4. Terra Sat 0. Etapa viitoare (27-28 octombrie) programeaza meciurile: 3 TV – Editie Speciala, Gazeta de Sud – Radio Oltenia, Cuvintul Libertatii – TVR 1, Conflict – Terra Sat.

• Marian SANIA

Campionatul municipal de fotbal in sala

NGD se distanteaza

Sala Sporturilor din Banie a gazduit simbata si duminica o noua etapa din cadrul campionatului municipal de fotbal in sala. In etapa a opta a primei ligi s-au inregistrat urmatoarele rezultate: NGD – Lucky Star 18-5, Klub Passione – KO 14-7, Topway – Sporting BV (neomologat), Athletic – East Side 3-2, Promat – Venus Eforie 6-3, Universitarii Geospect – Larisa 4-6, LNT – Tudival 4-10, Atlantique – Juventus 8-5. Clasament: 1. NGD 22 p; 2. Larisa 18; 3. Juventus 18; 4. Tudival 17; 5. Venus Eforie 17; 6. Geospect 15; 7. Promat 13; 8. Topway 10; 10. Klub Passione 9; 11. Atlantique 9; 12. Sporting BV 9; 13. East Side 6; 14. KO 4; 15. Lucky Star 3; 16. LNT 0. Etapa viitoare (27-28 octombrie 2001): Juventus – NGD, Tudival – Atlantique, Larisa – LNT, Venus Eforie – Geospect, East Side – Promat, Sporting BV – Athletic, KO – Topway, Lucky Star – Klub Passione.

In etapa a treia a celei de-a doua ligi s-au disputat partidele: Venus Mofleni – Alumex 3-0 (n), Team Spirit – Ultras 9-2, Lido – Emerald 21-0, Soldep – Promat II 7-4. Clasamentul se prezinta astfel: 1. Lido 9 p; 2. Team Spirit 9; 3. Promat II 6; 4. Soldep 6; 5. Venus Mofleni 3; 6. Ultras 0; 7. Emerald 0; 8. Alumex 0. Etapa viitoare programeaza pe 27-28 octombrie urmatoarele intilniri: Ultras – Venus Mofleni, Team Spirit – Promat II, Lido – Soldep. Emerald sta.

• Marian SANIA

Cupa de toamna

Simbata si duminica, in localitatea mehedinteana Cujmir s-au desfasurat intreceri de fotbal, handbal, tenis de masa si sah, in cadrul Cupei de toamna, manifestare care se organizeaza anual aici. La fotbal, trofeul a fost cistigat de Viitorul Cujmir. Cheltuielile legate de organizare, baremul de arbitraj si premiere au fost asigurate de Directia pentru Tineret si Sport Mehedinti. Cistigatorii au primit mingi de fotbal, de handbal si sahuri.

(I.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS