16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGalata si Nantes s-au speriat reciproc

Galata si Nantes s-au speriat reciproc

Ghioane si Cernat au pierdut cu Liverpool, dar au avut evolutii apreciabile

Etapa a patra din prima faza a grupelor Ligii Campionilor a inceput marti seara. S-au jucat partidele din primele patru grupe, runda fiind inchisa aseara cu meciurile din cealalta jumatate a Ligii. Dupa meciurile de marti, Real Madrid s-a calificat deja mai departe, situatia din celelalte grupe urmind a se clarifica in ultimele doua etape.

Grupa A

Anderlecht 0

Real Madrid 2


Fiind accidentat, dar avind si unele divergente cu conducerea administrativa a clubului belgian, Alin Stoica nu a jucat in partida pe care echipa sa, Aderlecht Bruxelles, a pierdut-o pe teren propriu, cu 0-2, in fata campioanei Spaniei, Real Madrid. Neputind beneficia de creativitatea si inteligenta mijlocasului roman, Anderlecht nu a ajuns decit intimplator la poarta ibericilor, care si-au asigurat victoria inca din prima repriza prin golurile marcate de Roberto Carlos (’17) si McManaman (’35).

Lokomotiv Moscova 0

AS Roma 1


Ultima sansa de a accede in faza urmatoare a Ligii Campionilor a fost irosita de Lokomotiv Moscova marti seara, in urma meciului pierdut cu 0-1 in fata italienilor de la AS Roma. Desi s-au aflat de multe ori in situatii bune de a inscrie, fotbalistii moscoviti nu l-au putut invinge pe portarul Peruzzi care s-a aflat in zi de gratie, in timp ce elevii lui Fabio Capello au marcat un gol norocos (’78), sutul puternic expediat de Cafu fiind deviat in plasa de un fundas rus.

Grupa B

Borussia Dortmund 2

Boavista 1


Borussia Dortmund a obtinut marti seara, in meciul cu Boavista Porto, prima victorie din aceasta faza a Ligii Campionilor. Echipa lusitana a inceput mai bine partida si la pauza conducea cu 1-0 in urma golului de senzatie marcat de Goulart (’32), dar in mitanul secund a cedat presiunii exercitate de germani, care au punctat de doua ori prin Ricken (’50) si Koller (’68).

Dinamo Kiev 1

Liverpool 2


Mijlocasii romani ai echipei Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane si Florin Cernat, au avut o evolutie buna in partida sustinuta in propriul fief in compania celor de la Liverpool, dar nu au putut impiedica esecul cu 1-2 suferit de formatia lor, care a ratat astfel orice sansa de calificare in faza urmatoare a Ligii Campionilor. Tiberiu Ghioane a inscris in minutul 59, restabilind egalitatea dupa ce Murphy deschisese scorul in prima repriza (’43), dar Gerrard a readus-o pe Liverpool in avantaj, ingropind astfel toate sperantele de marire ale echipei colonelului Lobanovsky. Florin Cernat a marcat si el in ultimul minut al partidei, insa golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Grupa C

Arsenal 2

Panathinaikos 1


Chiar daca au pierdut, grecii de la Panathinaikos au avut o evolutie apreciata. Mai mult, in prima repriza ei au ratat si un penalty, Basinas nereusind sa-l invinga pe debutantul Wright. La Arsenal a impresionat doar francezul Henry, el marcind de altfel si ambele goluri ale londonezilor in minutele 23 si 52 (ultimul din penalty). Pentru greci, egalase la un moment dat polonezul de culoare, Olisadebe (’50).

Mallorca 0

Schalke 04 4


Marti seara, spaniolii lui Bernd Kraus au avut un meci de cosmar. Desi multi ii considerau favoriti, fotbalistii de la Mallorca au fost de nerecunoscut, nemtii marcindu-le cam cind au vrut prin Van Hoogdalem (’15), Hajto (’21, p), Asamoah (’77) si Ebbe Sand (’84). In prima repriza, Mallorca a ramas in zece oameni, Eto’o fiind eliminat pentru niste proteste inutile. Imediat dupa incheierea meciului, antrenorul Kraus a fost demis.

Grupa D

Lazio 2

PSV Eindhoven 1


Surpriza neplacuta a acestei editii, Lazio Roma, a reusit, in sfirsit, sa obtina o victorie. Totusi, izbinda s-a profilat greu, iar dupa ce Fiore (’39) si C. Lopez (’54, p) au marcat, olandezii au ratat ocazii imense, doar sirbul Kezman nimerind tinta in minutul 55. Una peste alta, Lazio a demonstrat, chiar daca a cistigat, ca nu merita mai mult in aceasta editie a Ligii.

Galatasaray 0

Nantes 0


La Istanbul s-au dat lupte grele, mai ales ca francezii tineau sa se revanseze pentru infringerea suferita in tur. Cum nimeni nu prea avea chef sa piarda, partida nu a fost prea spectaculoasa, ambele echipe preferind sa se mentina alaturi in fruntea clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS