16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDenis Serban, vinovatul fara vina

Denis Serban, vinovatul fara vina

Antrenorul echipei de fotbal CF Valencia, Rafa Benitez, ar putea fi suspendat pentru o perioada de doua pina la sase luni, deoarece a utilizat patru extracomunitari in meciul disputat miercuri cu formatia Novelda (liga a treia), in cadrul Cupei Spaniei. Benitez l-a introdus pe teren, in ultimul minut al partidei de miercuri, pe fotbalistul roman Denis Serban, ceea ce a facut ca echipa din Valencia sa evolueze cu patru jucatori extracomunitari, cu unul mai mult decit numarul admis de regulament. Din acest motiv, formatia antrenata de Benitez poate pierde, cu scorul de 0-3, la „masa verde“, meciul cu echipa Novelda si dreptul de a evolua in turul trei al Cupei Spaniei.

„Cu siguranta ca Rafa Benítez nici nu si-a imaginat ce consecinte va avea faptul ca a decis sa-l schimbe pe Vicente cu Serban, pentru a cistiga timp, spre finalul partidei, cind echipa sa conducea cu scorul de 1-0. Aceasta schimbare va costa formatia CF Valencia pierderea meciului cu modesta echipa Novelda, eliminarea din Cupa Spaniei si o amenda cu valoarea intre 2.500 si 10.000 de dolari, potrivit articolului 104 din regulamentul federatiei spaniole. Benitez risca, din cauza acestei greseli, sa fie suspendat pe durata a doua pina la sase luni, daca se dovedeste ca este raspunzator de schimbarea celor doi jucatori, dupa cum prevede articolul 113“, se arata intr-un material publicat de cotidianul iberic Marca. Conducerea clubului din Valencia a luat in considerarea penalizarea financiara a intregului staff tehnic, care este vinovat de eroarea facuta. Tehnicienii ar putea fi amendati sau li s-ar putea suspenda salariile.

Marca a notat ca prevederile din regulament referitoare la astfel de cazuri nu se preteaza la prea multe interpretari, iar Comisia de Competitii nu va tine cont „daca a fost vorba de rea-vointa sau nu si daca Ayala a fost, cindva, jucator comunitar“. „Foarte probabil, Benitez isi va cauta un loc in tribune, pentru a putea coordona de acolo echipa pe teren, in urmatoarele meciuri“, a precizat cotidianul spaniol.

Potrivit jurnalului citat, situatii similare au fost semnalate in meciul disputat pe 10 ianuarie 1999, intre echipele Valladolid si Betis Sevilla. Antrenorul formatiei Valladolid, Sergio Kresic, a utilizat patru fotbalisti extracomunitari, iar echipa sa a pierdut meciul cu scorul de 0-3 la „masa verde“. Kresic a fost suspendat pentru o perioada de doua luni, insa Comitetul Spaniol de Disciplina Sportiva i-a redus pedeapsa la doar sase partide. „Acelasi lucru s-ar putea intimpla si in cazul gruparii CF Valencia“, a notat Marca.

Delegatul clubului din Valencia, Juan Cruz Sol, a demisionat din postul sau, afirmind ca el este „singurul responsabil pentru pierderea partidei cu formatia Novelda“, iar conducerea gruparii spaniole a acceptat aceasta demisie. „Una dintre misiunile unui delegat este sa-l atentioneze pe antrenor ca a comis o incalcare a regulamentului in ce priveste alcatuirea echipei. Vina lui Sol ar fi fost mai mica, daca delegatul s-ar fi aflat la prima abatere de acest gen. Insa Sol a mai facut o astfel de greseala si in calitate de asistent al lui Jorge Valdano, tot la Valencia“, se mentioneaza in materialul aparut in Marca.

Comisia de Competitii a Federatiei Spaniole de Fotbal a inceput joi ancheta in cazul greselii semnalate in meciul dintre formatiile CF Valencia si Novelda. Responsabilii clubului din Valencia si-au prezentat pozitia in legatura cu acest subiect, iar argumentele lor vor fi reanalizate pina marti. In cazul in care gruparea CF Valencia va fi sanctionata, exista posibilitatea contestarii acestei decizii in fata Comisiei de Apel, apoi a Comitetului Spaniol de Disciplina Sportiva. „Aceasta instanta a redus pedeapsa dictata impotriva lui Kresici, dar pare aproape imposibil ca echipa CF Valencia sa mearga mai departe in Cupa Spaniei“, se subliniaza in Marca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS