10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu a cerut aminarea alegerilor pentru conducerea FRF

Mircea Sandu a cerut aminarea alegerilor pentru conducerea FRF

• Aceasta solicitare va fi analizata de MTS • Trei dintre oficialii forului fotbalistic roman vor asista astazi la tragerea la sorti a meciurilor de baraj pentru calificarea la CE 2002 (tineret) • Cehia, Franta, Portugalia, Belgia, Anglia si Turcia sint posibilele adversare ale selectionatei de tineret a tarii noastre

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a solicitat ministrului tineretului si sportului, Georgiu Gingaras, sa aprobe aminarea alegerilor pentru conducerea FRF. Conform noii Legi a sportului, federatiile sint obligate sa se reorganizeze si sa convoace Adunarea Generala de alegeri pina pe 31 decembrie 2001.

Sandu a solicitat depasirea termenului limita de reorganizare si alegeri, justificind aceasta aminare prin faptul ca schimbarea statutului cluburilor din societati non-profit in societati comerciale pe actiuni necesita mai mult timp. „Alegerile vor fi facute conform legii. Daca ni se va aproba aceasta aminare, prin emiterea unei ordonante de urgenta, le vom face la anul, daca nu, le vom face conform Legii sportului. In Adunarea Generala de luni, 15 octombrie, se va face o avizare a noului statut al FRF, urmind ca intr-o adunare ulterioara sa-l adoptam in forma definitiva. Cluburile trebuie sa se inregistreze la Registrul sportiv, apoi la Registrul comercial, si de aceea ne trebuie mai mult timp“, a spus presedintele FRF.

Mircea Sandu, secretarul general Adalbert Kassai si secretarul general adjunct Cristian Bivolaru au plecat ieri la Praga, pentru a participa la Congresul UEFA si la Conferinta presedintilor si secretarilor generali ai asociatiilor afiliate. De asemenea, cei trei reprezentanti ai forului roman vor asista astazi la tragerea la sorti a partidelor de baraj pentru Campionatul European de tineret, care se va desfasura in perioada 16-28 mai 2002.

Selectionata de tineret a Romaniei s-a calificat la barajul pentru Campionatul European din 2002, care se va desfasura in sistem tur-retur, pe 9 si 13 noiembrie. Formatiile calificate pentru partidele de baraj sint urmatoarele: Cehia, Franta, Portugalia, Italia, Belgia, Anglia, Turcia, Elvetia, Ucraina (care au ocupat primele locuri ale grupelor preliminare din care au facut parte), Grecia, Suedia, Polonia, Croatia, Olanda, Romania si Spania (care

s-au calificat de pe locul doi al grupelor). Sapte dintre cele noua echipe care au terminat grupele pe locul intii vor intilni la baraj formatiile clasate pe locul doi, evitindu-se ca echipele care au fost in aceeasi grupa sa se intilneasca din nou. Reprezentativele Elvetiei si Ucrainei se vor intilni in meci direct, deoarece dintre cele noua clasate pe locul intii au avut punctajul cel mai slab. Astfel, adversara echipei Romaniei la baraj va fi stabilita dintre reprezentativele Cehiei, Frantei, Portugaliei, Belgiei, Angliei si Turciei.

Cel de-al noualea Congres Extraordinar al UEFA va fi urmat miine de cea de-a 12-a Conferinta a presedintilor si secretarilor generali ai asociatiilor afiliate la UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS