Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

Aviatia americana a atacat resedinta mollahului Omar

Statele Unite au atacat, in noaptea de luni spre marti, resedinta liderului suprem al talibanilor, mollahul Omar, unde se aflau echipamente de comandament. Ca urmare a prezentei echipamentului de comanda si control, resedinta mollahului Omar, situata in apropiere de Kandahar, a fost considerata drept „tinta militara legitima“, a declarat un reprezentant al Pentagonului. Dupa ce presa a publicat informatii privind lansarea de tiruri asupra locuintei liderului talibanilor, Pentagonul a oferit din nou asigurari ca Statele Unite nu vizeaza decit tinte militare, nu si indivizi. Sursa citata nu a precizat daca mollahul se afla sau nu in locuinta in momentul atacurilor. Talibanii au anuntat ca Omar, care parasise locuinta, era in viata ieri.

Talibanii au deschis focul asupra unor avioane la Kandahar

Bateriile antiaeriene ale talibanilor au atacat ieri la Kandahar doua avioane, despre care fortele regimului de la Kabul considera ca ar fi fost aparate americane, au anuntat reprezentanti ai talibanilor. „Tunurile noastre au tras asupra a doua avioane care au survolat orasul timp de citeva minute“, a declarat Nema Tulah, reprezentant la Kandahar al departamentului informatiilor. „Credem ca este vorba de avioane de spionaj“, a adaugat el.

Osama bin Laden este in viata

Ambasadorul talibanilor in Pakistan, Abdul Salem Zaeef, a anuntat ieri ca Osama bin Laden este in viata si se afla in Afganistan. „Este in viata, dar nu se afla intr-un loc cunoscut publicului“, a adaugat Zaeef, precizind ca bin Laden „se afla in munti, pentru siguranta sa“. Osama bin Laden traieste de cinci ani in Afganistan si este considerat de Statele Unite drept principal suspect pentru atentatele comise la 11 septembrie la New York si Washington, fiind si una dintre principalele tinte ale ripostei americane.

Noi ajutoare umanitare in Afganistan

Doua avioane de transport americane au parasutat noi ajutoare umanitare in Afganistan, in noaptea de luni spre marti, a anuntat ieri un purtator de cuvint al bazei americane Ramstein, din vestul Germaniei, de unde au decolat avioanele. Cele doua avioane cargou de tipul Boeing C-17 au parasutat, luni-dimineata, aproximativ 35.000 de pachete cu alimente si se intorceau la baza, a precizat purtatorul de cuvint citat. Doua avioane, incarcate cu ajutoare umanitare pentru poporul afgan, au decolat duminica de la Ramstein, cea mai importanta baza americana din Europa. Acestea s-au intors la baza luni la amiaza, dupa o prima misiune ce a durat aproximativ 20 de ore.

Moscova dezminte ca avioanele sale ar fi bombardat teritoriul georgian

Armata aeriana rusa a dezmintit ieri ca aparatele sale ar fi bombardat satele georgiene, cum a acuzat un ofiter superior georgian. „Avioanele fortelor armate aeriene nu au survolat zona unde se presupune ca ar fi avut loc bombardamentele“, a declarat purtatorul de cuvint al fortelor aeriene ruse, colonelul Alexander Drobychevski. Potrivit granicerilor georgieni, elicoptere si avioane neidentificate au bombardat ieri dimineata satele georgiene din apropierea Kodorului, o zona scapata de sub control. Presedintele georgian Eduard Sevardnadze a anuntat la televiziune o reactie dura din partea tarii sale la aceste bombardamente. „Convingerea mea profunda este ca a fost vorba de avioane de lupta ruse“, a precizat adjunctul sefului de stat major al frotelor armate aeriene georgiene, colonelul Mikhaïl Javanadzé. Alti responsabili georgieni au facut declaratii similare.

Exit mobile version