29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHagi nu are nevoie sa fie cocolosit

Hagi nu are nevoie sa fie cocolosit

Daca acum citeva luni Gica Hagi cucerea la fiecare meci Europa cu driblingurile sale, simbata trecuta s-a vazut pus intr-o postura delicata. Debutind abrupt in noua meserie – sarind de pe gazon direct la cirma echipei reprezentative a Romaniei -, Hagi a incheiat meciul cu Georgia in fata unei asistente debusolate, spectatorii de pe „Steaua“ fiind destul de nemultumiti de prestatia tricolorilor condusi de „Regele machidon“.

Cind era pe teren, in focul luptei, Gica Hagi putea rezolva usor un meci slab printr-o sclipire de geniu. Ca antrenor, se vede treaba, rezolvarile spectaculoase sint mult mai dificile si de o cu totul alta natura. Iar simbata, cu Georgia, Hagi s-a dovedit neputincios, uitindu-se cum Mutu, Pirvu sau Lacusta se impiedicau sistematic de niste adversari pe care, altadata, „Regele“ i-ar fi ridiculizat.

Prestatia slaba a echipei noastre a fost amendata prompt de spectatori, care totusi l-au protejat pe Gica Hagi. Iesind neatins din confruntarea cu gruzinii, Hagi trebuie sa fie constient ca in noua postura, cea de selectioner, nu va mai fi iertat asa usor.

Daca suporterii au fost simbata civilizati la adresa sa, acest lucru s-a intimplat pentru ca meciul cu Georgia nu avea practic nici o miza, Romania fiind deja calificata la meciul de baraj. In schimb, pina la „dubla“ cu Slovenia a mai ramas o luna, iar un eventual si nedorit esec ar schimba cu 180 de grade atitudinea microbistilor romani.

Ca antrenor, Hagi nu va fi iertat la nesfirsit doar pentru ca a fost un mare fotbalist. In acest sens, ar putea depune marturie nume celebre ca Völler, Cruyff sau Gullit. Pentru prestatia cu Georgia s-a dat vina pe lipsa de experienta a unor jucatori si nimeni nu l-a acuzat – ba, dimpotriva – pe Hagi ca i-a testat pe Miu, Pirvu, Kirita si Lacusta intr-un meci fara miza. Totusi, cu astfel de noutati venisera la vremea lor Piturca si Bölöni, iar respectivele experimente au fost parca mult mai reusite. In schimb, Piturca si Bölöni nu au avut parte niciodata de clementa cu care este tratat acum actualul antrenor. Fara sa ne transformam in adversarii lui Hagi, credem ca aceia care il apara, absolvindu-l de orice vina pentru prestatia slaba a echipei Romaniei, ii fac mai degraba deservicii. Nimeni nu a ajuns mare antrenor fara victorii si deci nu are rost ca acum sa transformam si esecurile lui Gica Hagi in izbinzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS