10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Am prins barajul

Preliminariile CE 2002

Romania – Georgia 2-1

• Stadion „Cotroceni“, spectatori: 4.000.

• Au marcat: Cl. Dragan ’26, Bucur ’82 / Dekanosidze ’77.

Romania: Dolha – Ghionea, Ghioane, Galamaz – D. Balan, Burca (’46, Fl. Bratu), Patrascu, Sinmartean (’70, Dica), Rat – Cernat, Cl. Dragan (’63, G. Bucur). Antrenor: Ion Moldovan.

Georgia: Lomaia – Hizaneisvili, Kakasvili, Kandelaki – Akalkati, Salukvadze, Dekanosidze, Svanadze (’63, Susunava), Kvirkvelia (’46, Katarava) – Adamia (’87, Gotiridze), Kurodze. Antrenor: Boris Kopaleisvili.

• Avertismente: D. Balan, Patrascu / Kandelaki.

• Au arbitrat: M. Mitrovici – S. Borosak, I. Zunici (toti din Slovenia). Observator: Peter Mikkelsen (Danemarca).

• Celalalt rezultat: Italia – Ungaria 0-2.

• Clasament final: 1. Italia 19, 2. Romania 16, 3. Ungaria 15, 4. Lituania 6, 5. Georgia 3.

Selectionata de tineret a Romaniei s-a calificat la barajul pentru Campionatul European din 2002, dupa ce a invins vineri, cu scorul de 2-1, reprezentativa similara a Georgiei.

Tricolorii au dominat cu autoritate aceasta partida si au reusit sa deschida scorul in minutul 26, prin Cl. Dragan, care a reluat din apropiere o centrare de pe stinga a lui Rat. Elevii lui Ion Moldovan au avut in continuare mai multe oportunitati de a majora scorul, irosite insa din cauza lipsei de concentrare in faza de finalizare. Dupa ce Sinmartean (’33) si Patrascu (’69) au expediat mingea in bara portii georgiene, oaspetii au restabilit egalitatea prin Dekanosidze (’77), mijlocasul gruzin trimitind o „torpila“ de la 20 de metri, care l-a lasat fara replica pe Dolha. Cu opt minute inainte de finalul partidei, atacantul Sportului Studentesc, G. Bucur, a reusit sa marcheze, dupa o combinatie cu Fl. Bratu, golul care ii permite Romaniei sa joace barajul pentru calificarea la CE 2002.

Cum principala noastra contracandidata la calificare, Ungaria, a cistigat in Italia cu 2-0, selectionerul Ion Moldovan a trait cu intensitate ultimele minute ale partidei de pe „Cotroceni“ si la finalul meciului s-a luat la harta cu tehnicienii gruzini, insa cearta a fost aplanata de arbitri. La conferinta de presa, Ion Moldovan a spus: „A fost un meci incrincenat. Nu ma asteptam ca georgienii sa joace atit de bine. La jucatorii nostri a intervenit si o lipsa de concentrare. S-a simtit o oarecare stare de oboseala la cei care au jucat in cupele europene. Este o calificare la baraj meritata, deoarece avem un nucleu de fotbalisti valorosi, cu o perspectiva foarte buna pentru echipa nationala.“

Tragerea la sorti pentru baraj va avea loc joi, la sediul UEFA. Meciurile de baraj se vor disputa in sistem tur-retur pe 9 si 13 noiembrie. Turneul final al Campionatului European se va disputa in perioada 16-28 mai 2002.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS