14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu a cistigat in Franta

Lucescu a cistigat in Franta

Miercuri seara s-au disputat si ultimele jocuri contind pentru etapa a treia a Ligii Campionilor. In cele opt partide disputate in grupele A, B, C si D nu au lipsit surprizele. Astfel, Galata a cistigat in deplasare la Nantes, Panathinaikos nu le-a lasat nici o sansa celor de la Arsenal, iar Lazio nu a reusit nici dupa aceasta runda sa acumuleze vreun punct.

Grupa A

Real Madrid 4

Anderlecht 1

Belgienii au venit pe „Santiago Bernabeu“ hotariti sa furnizeze marea surpriza a acestei runde. Cu Alin Stoica titular, oaspetii au jucat exact in prima repriza, pe care au incheiat-o in avantaj gratie golului lui Dindane (’33), acesta fructificind o lansare perfecta a romanului din garnitura lui Anderlecht.

Dupa pauza insa, spaniolii au declansat potopul si in minutul 79 era 4-1, golurile lui Real fiind marcate de Celades, Raul (2) si Solari. La acest scor, belgienii au ratat un penalti, iar intre timp Alin Stoica fusese schimbat cu Thompson.

AS Roma 2

Lokomotiv Moscova 1

Nici nu isi inchipuiau romanii cit se vor chinui in fata unei echipe care avea clar sansa a doua… Mai mult, vedetele lui Capello s-au vazut conduse in minutul 59, cind Obradovici a reluat in plasa o centrare venita de pe dreapta. Egalarea s-a produs gratie lui Ciugainov, care a deviat in propria poarta centrarea lui Guigou. In sfirsit, Totti (’79) a inchis tabela dupa un sut extraordinar care a intrat sub transversala.

Grupa B

Liverpool 1

Dinamo Kiev 0

Englezii au dominat, dar fara Michael Owen (accidentat), atacul lor nu a mai fost penetrant ca de obicei. La oaspeti, Tibi Ghioane si Florin Cernat au fost titulari (ultimul dintre ei a fost schimbat in partea a doua cu bulgarul Peev) si au evoluat multumitor. Unicul gol al meciului l-a marcat finlandezul Litmanen (’23).

Boavista Porto 2

Borussia Dortmund 1

Cel putin in prima repriza, nemtilor le-a fost aproape imposibil sa reziste in fata tehnicitatii etalate de portughezi. In aceasta perioada, gazdele au marcat si doua goluri foarte spectaculoase prin Silva (’23) si Erwin Sanchez (’39). Dupa pauza, elevii lui Sammer au intrat mai decisi si au redus din handicap prin Amoroso (’76), dar, spre final, acesta a incasat si un cartonas rosu.

Grupa C

Panathinaikos 1

Arsenal 0

Elevii lui Kirastas dovedesc o forma de invidiat si in acest moment au acumulat punctajul maxim. Miercuri seara, grecii au avut o prima repriza extraordinara si tot atunci au marcat si unicul gol al partidei prin Karagounis (’25). In repriza a doua, englezii s-au aruncat in atac, dar defensiva lui Kirastas nu a facut nici o greseala.

Schalke 04 0

Mallorca 1

Nemtii au inceput sezonul pe un stadion ultramodern, dar de atunci nu au cistigat nici o partida! Din pacate pentru ei, nici miercuri nu au spart gheata, asa ca spaniolii au plecat din Gelsenkirchen cu toate punctele, singurul gol al meciului fiind marcat de Eto’o (’66).

Grupa D

Nantes 0

Galatasaray 1

Cu un lot mult mai slab fata de sezonul trecut, Mircea Lucescu face minuni si in aceasta editie a Ligii. In Franta, dupa o prima repriza saraca in faze de poarta, turcii au inceput repriza secunda convinsi ca pot scoate un rezultat mare. Surprinzator pentru multi, Lucescu si-a indeplinit obiectivul, cistigind toate cele trei puncte prin golul marcat de Sergen (’79).

Eindhoven 1

Lazio 0

Indiscutabil, surpriza neplacuta a acestei editii o reprezinta Lazio, care, iata, dupa trei etape nu a acumulat nici un punct! Chiar daca Sergio Cragnotti l-a inlocuit pe Zoff cu Zaccheroni, nici noul antrenor nu a reusit sa reabiliteze blazonul lazialilor care au pierdut si acum, olandezii marcind golul victorios prin Hofland (’40). La fel de adevarat este ca in minutul 90 Simone Inzaghi a fost faultat clar in careu, dar arbitrul scotian a refuzat sa acorde penaltiul cuvenit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS