10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMichael Jordan va reveni in NBA

Michael Jordan va reveni in NBA

Cunoscutul baschetbalist va juca pentru echipa Washington Wizards si va avea un salariu anual de un milion de dolari

Baschetbalistul american Michael Jordan, care s-a retras in urma cu trei ani din activitatea competitionala, a decis sa se intoarca pe teren si va juca pentru echipa Washington Wizards in Liga profesionista nord-americana de baschet (NBA), a spus o sursa din cadrul NBA, citata de publicatia Washington Post. Potrivit aceleiasi surse, Jordan va anunta revenirea in competitii in zilele urmatoare printr-un comunicat. Bas-chetbalistul nu va sustine nici o conferinta de presa referitoare la intoarcerea sa pe teren inainte de 1 octombrie, cind echipa Washington Wizards va reincepe antrenamentele pentru noul sezon.

Michael Jordan trebuia sa sustina o conferinta de presa pe care a aminat-o insa din cauza atentatelor teroriste de pe 11 septembrie din Statele Unite. Washington Post a scris ca „la 38 de ani – ceea ce inseamna ca esti prea batrin pentru baschet – Jordan intentioneaza sa joace pentru echipa al carei presedinte este de la 9 ianuarie 2000“. Sursa citata a spus ca Michael Jordan va semna un contract pentru un salariu anual de un milion de dolari.

In sezonul 1997-1998, ultimul petrecut de Jordan in NBA, in cadrul echipei Chicago Bulls, baschetbalistul avea un salariu de 36 de milioane de dolari. Jordan a activat in cei 13 ani de cariera numai la formatia Chicago Bulls.

Potrivit sursei citate, nu se stie daca Jordan va semna un contract pe mai multi ani, desi exista si aceasta posibilitate. Michael Jordan trebuie sa vinda actiunile pe care le detine in cadrul clubului Washington Wizards, deoarece regulamentul NBA nu permite ca un jucator sa aiba actiuni la gruparea unde activeaza. De asemenea, Jordan trebuie sa paraseasca functia de presedinte al echipei, pentru a se evita astfel aparitia unor conflicte de interes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS