Acasă Sport Penaltiuri inventate si favoriti fara chef

Penaltiuri inventate si favoriti fara chef

Ratind startul in Liga Campionilor saptamina trecuta din cauza evenimentelor tragice petrecute in SUA, cea de a doua jumatate a competitoarelor din intrecerea numarul unu a fotbalului european a debutat in concurs marti seara, dar cu meciurile din etapa a doua. Cum era de asteptat, partidele, unele de tinuta, altele mai sterse, au oferit si surprize, spre exemplu detinatoarea trofeului, Bayern München, nefiind in stare sa treaca de cehii de la Sparta Praga. Reamintim ca aseara in grupele A, B, C si D s-a disputat etapa a doua.

Grupa E

Juventus 3

Celtic Glasgow 2

Partida de pe „Delle Alpi“ a avut o repriza secunda exceptionala, dupa ce in prima parte italienii reusisera sa marcheze o data prin David Trezeguet (’43). La reluare, Trezeguet a marcat din nou (’55), dar scotienii au revenit spectaculos, egalind prin Petrov (’67) si H. Larsson (’85), ultima reusita datorindu-se unui penalti inventat de arbitrul Krug. Totusi, Krug si-a continuat „reprezentatia“ acordind gratuit inca o lovitura de pedeapsa, de aceasta data italienilor, si N. Amoruso nu a ratat, stabilind scorul final (’89).

Rosenborg 1

FC Porto 2

Norvegienii nu au mai reusit marti seara sa-si copieze evolutiile spectaculoase din editiile precedente si la un moment dat portughezii conduceau cu 2-0 (goluri Pena ’10 si Deco ’60). Rosenborg nu a fost in stare decit sa reduca din handicap prin Rushfeldt (’90).

Grupa F

Fenerbahce 0

Barcelona 3

Atmosfera incendiara creata de suporterii turci nu a facut decit sa-i striveasca pe jucatorii de la Fener. Astfel, spaniolii au zburdat in voie, au tratat fazele cu maturitate, iar Kluivert (’25), P. Andersson (’28) si Saviola (’66) au marcat golurile unei victorii indiscutabile.

Olympique Lyon 0

Bayer Leverkusen 1

Lyon este aceeasi echipa care in editia trecuta a Ligii spulbera cu 3-0 chiar pe Bayern München, viitoarea cistigatoare a trofeului. De aceasta data insa, nemtii de la Leverkusen au venit cu lectia invatata, nu au riscat absolut nimic si in cele din urma „vulpoiul“ Kirsten (’75) le-a dat lovitura de gratie gazdelor.

Grupa G

Manchester United 1

Lille 0

Pe linga micuta Lille, Manchester, cu supervedetele Beckham, Giggs, Van Nistelroy, Veron sau Blanc, este un urias. Totusi, „briliantele“ lui Alex Ferguson s-au chinuit din greu sa strapunga reduta francezilor, inscriind un singur gol spre final prin Beckham (’88), si acela cu destul noroc.

Deportivo La Coruna 2

Olympiakos Pireu 2

Una dintre surprizele de marti seara s-a produs pe „El Riazor“, acolo unde spaniolii au evitat in extremis chiar infringerea. Fran (’22) a deschis scorul si se parea ca Deportivo nu va avea probleme. Grecii insa au lovit spectaculos spre final, iar golurile lui Giannakopoulos (’80) si Ofori Quaye (’84) au adus-o pe Oly in avantaj. Totusi, in ultimul minut de joc, Valeron a profitat de indecizia fundasilor greci, stabilind scorul final.

Grupa H

Bayern Munchen 0

Sparta Praga 0

Fara Effenberg (accidentat) la mijlocul terenului, Bayern este o echipa fara cap. Marti seara, nemtii au dominat cu autoritate, dar haotic, cehii reusind sa plece de pe „Olympiastadion“ cu un punct nesperat.

Spartak Moscova 2

Feyenoord 2

Rusii si-au dorit enorm victoria, au riscat si tocmai de aceea, la un moment dat, olandezii aveau 2-0 (goluri: Bosvelt ’12 si Tomasson ’59). A urmat un adevarat asediu in urma caruia Spartak nu a reusit decit sa egaleze situatia prin Robson (’62) si Bestciastnik (’69).

Exit mobile version