15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport105 meciuri au fost aminate

105 meciuri au fost aminate

Conducerea Ligii Profesioniste Nord-Americane de Base-Ball (MLB) a anuntat ca toate meciurile prevazute sa se desfasoare in aceasta saptamina au fost aminate, urmind sa fie reprogramate, incepind de luni. Responsabilii MLB au dispus, in semn de respect fata de victimele recentelor atentate din SUA, sa anuleze cele 90 de partide care ar fi trebuit sa se dispute in aceasta saptamina. Aceasta aminare are drept consecinta prelungirea cu o saptamina a campionatului de base-ball al SUA, care se va incheia in prima parte a lunii octombrie. De asemenea, programul de desfasurare a play-off-urilor si a World Series, prevazute sa se joace incepind de pe 20 octombrie, va fi modificat.

Presedintele MLB, Allan Selig, a afirmat ca, pentru prima oara in 98 de ani, partidele din World Series vor avea loc in luna noiembrie. Responsabilii ligii nord-americane de base-ball au precizat ca jucatorii vor purta, in timpul meciurilor de la sfirsitul acestei editii de campionat, banderole negre. Inaintea inceperii partidelor, va fi pastrat un moment de reculegere, in memoria victimelor atacurilor teroriste, si va fi intonat imnul SUA, „God Bless America“. Toti spectatorii care vor asista luni la meciurile de base-ball din campionatul nord-american vor primi un drapel al Statelor Unite ale Americii, in miniatura.

Si cele 15 meciuri din etapa a doua a campionatului de fotbal american al SUA (NFL), prevazute sa se dispute in aceasta saptamina, au fost suspendate. Responsabilii NFL nu au precizat daca partidele respective au fost numai aminate sau daca au fost anulate. O intrerupere a campionatului de fotbal american al SUA, pe durata unei intregi etape, nu a mai fost dictata niciodata de cind se organizeaza aceasta competitie. In luna noiembrie 1963, meciurile din cadrul NFL au fost reluate la numai doua zile dupa asasinarea presedintelui John F. Kennedy. Oficialii, jucatorii si proprietarii echipelor din cadrul NFL au convenit sa intrerupa campionatul in semn de omagiu adus victimelor atacurilor teroriste produse in SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS