10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUEFA a aminat toate meciurile din cupele europene

UEFA a aminat toate meciurile din cupele europene

• Steaua si Rapid au fost luate prin surprindere, aflindu-se deja in Elvetia, respectiv in Franta
• FC Brasov a aflat vestea cu doar citeva minute inainte de a decola spre Trieste si a ramas in tara

Evenimentele tragice petrecute marti in SUA au determinat UEFA sa amine toate partidele din Liga Campionilor si din Cupa UEFA, care urma sa se desfasoare aseara si astazi. Conform oficialilor inaltului for european, „Amploarea acestei tragedii, durerea si tristetea pe care le-a provocat ar trebui sa ne indemne pe toti la meditatie. UEFA considera ca este potrivit ca familia fotbalului european sa arate respect fata de pierderile si suferintele resimtite de familiile victimelor si de aceea a decis aminarea meciurilor programate in aceasta saptamina“.

Gerhard Aigner, secretarul general al UEFA, a mai afirmat ca va monitoriza in urmatoarele zile situatia de ansamblu a securitatii in Europa, dupa care va anunta cum au fost reprogramate meciurile aminate.

Va reamintim ca aseara erau programate opt meciuri in Liga Campionilor, iar astazi urmau sa se dispute alte 43 de partide in Cupa UEFA.

Totusi, UEFA a reactionat cu o mica intirziere, pentru ca marti seara a acceptat sa se joace primele opt intilniri din Liga Campionilor, desi evenimentele din Statele Unite se petrecusera deja cu citeva ore mai devreme.

Evident ca decizia UEFA a vizat si echipele romanesti angrenate in Cupa UEFA. Fotbalistii de la Steaua se aflau deja in Elvetia pentru meciul cu St. Gall, ei ajungind in Tara Cantoanelor inca de marti. Aflind vestea, unul dintre principalii finantatori ai Stelei, Gigi Becali, a facut demersuri ieri pentru ca avionul charter, care ar fi trebuit sa duca pe FC Brasov in Italia, sa vina in Elvetia pentru a prelua echipa campioana. Stelistii incercasera sa se reintoarca in tara cu o cursa de linie, dar nu au mai gasit bilete pentru toata delegatia.

Pentru ca tot veni vorba, brasovenii au avut mai mult noroc, ei fiind intorsi de la Aeroportul Baneasa exact in momentul cind se pregateau sa urce in charterul care i-ar fi dus la Trieste, pentru intilnirea cu Inter Milano.

In schimb, pentru rapidisti decizia UEFA a venit ieri prea tirziu. Giulestenii apucasera sa decoleze spre Paris in jurul orei 11.15, asa ca trupa lui Hizo a fost nevoita sa aterizeze degeaba in Franta.

Singura noastra echipa fara probleme de acest gen a fost Dinamo, formatia din Stefan cel Mare avind programat meciul tur cu Grasshopper Zürich pe propriul teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS