17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSurprize mari in Liga Campionilor

Surprize mari in Liga Campionilor

Prima etapa a fazei intii a grupelor Ligii Campionilor a debutat marti seara cu meciurile din grupele A, B, C si D. La toate partidele disputate in aceasta runda inaugurala a celei mai importante competitii europene intercluburi s-a tinut un minut de reculegere in memoria victimelor atentatului terorist din SUA. In cinci dintre meciurile disputate marti seara, „calculul hirtiei“ a fost infirmat, surprizele inregistrindu-se in partidele Liverpool – Boavista (1-1), Schalke 04 – Panathinaikos (0-2), Mallorca – Arsenal (1-0), Nantes – Eindhoven (4-1) si Galatasaray – Lazio (1-0).

Grupa A

AS Roma 1

Real Madrid 2


Desi nu a putut conta pe serviciile lui Zidane (suspendat), Helguera si Morientes (ambii suspendati), Real Madrid s-a impus in partida cu AS Roma mai clar decit o arata scorul. Dupa ce a controlat jocul in prima repriza, cind Guti si Raul au irosit doua mari ocazii de a marca, formatia spaniola a reusit sa inscrie in mitanul secund prin Figo (’50) si Guti (’63), in timp ce pentru italieni a punctat doar Totti (’73), dintr-un penalti acordat ca urmare a unui fault in careu al lui Karanka asupra lui Zebina. Ultimele minute ale partidei au apartinut gazdelor, dar Balbo (’85) si Batistuta (’90) nu l-au putut invinge pe Casillas.

Lokomotiv Moscova 1

Anderlecht 1


Mijlocasul roman Alin Stoica a fost rezerva in partida pe care echipa sa, Anderlecht, a terminat-o la egalitate, 1-1, cu Lokomotiv Moscova. Alin Stoica a intrat in teren in minutul 77, in locul lui De Bilde, cind scorul final al meciului fusese deja stabilit de Maminov (’18, pentru Lokomotiv) si Hendrikx (’14, pentru Anderlecht).

Grupa B

Liverpool 1

Boavista Porto 1


Portughezii au inceput in forta meciul si, in minutul 3, Silva a reusit sa deschida scorul cu un sut puternic din careu, care s-a oprit in vinclul portii adverse. In minutul 29, Owen a evitat pasul la ofsaid facut de fundasii lusitani si de la marginea careului mare a sutat imparabil la vinclu. Desi au fost sustinuti in permanenta de un public vulcanic, fotbalistii britanici nu au reusit sa inscrie golul victoriei si astfel jucatorii Boavistei au plecat cu un punct nesperat de la Liverpool.

Dinamo Kiev 2

Borusia Dortmund 2


Echipa ucraineana Dinamo Kiev, cu mijlocasul roman Tiberiu Ghioane titular, a terminat la egalitate, 2-2, partida cu Borusia Dortmund, desi elevii colonelului Lobanovski conduceau la pauza cu 2-0. Ghioane a jucat pe toata durata intilnirii, in timp ce Florin Cernat a intrat pe teren dupa pauza, in locul lui Idahor. Golurile echipei ucrainene au fost marcate de Melascenko (’16) si Idahor (’45), in timp ce pentru formatia germana au inscris Koller (’56) si M. Amoroso (’74).

Grupa C

Schalke 04 0

Panathinaikos 2


Desi era considerata ca fiind una dintre favoritele grupei C, formatia germana Schalke 04 a trebuit sa se recunoasca invinsa chiar in propriul fief de mai slab cotata echipa elena Panathinaikos Atena. Cele doua goluri ale acestei partide au fost marcate in repriza secunda de catre Vlaovici (’75) si Basinas (’80).

Real Mallorca 1

Arsenal Londra 0


Cotata cu sansa a doua in aceasta partida, formatia spaniola Real Mallorca a reusit sa se impuna cu 1-0 prin golul marcat din penalti, in minutul 12, de catre Engonga. Lovitura de pedeapsa a fost obtinuta de atacantul argentinian Luque, care a fost faultat in careu de A. Colle, fundasul englez fiind eliminat in urma acestei faze.

Grupa D

FC Nantes 4

PSV Eindhoven 1


Fiind accidentat, atacantul roman Viorel Moldovan nu a evoluat in partida pe care echipa sa, FC Nantes, a cistigat-o la pas, cu 4-1, in fata formatiei olandeze PSV Eindhoven. Pentru campioana Frantei au inscris Andre (‘5), Quint (’19 – p), W. Dalmat (’44) si Vahirua (’75), golul de onoare al olandezilor fiind marcat, in ultimul minut al partidei, de catre De Jong.

Galatasaray 1

Lazio Roma 0


Chiar daca in intersezon opt dintre titularii echipei din Istanbul au fost vinduti, Galatasaray a reusit sa invinga marti pe Lazio cu 1-0 prin golul marcat in minutul 79 de catre Umit Karan. Antrenorul formatiei din Istanbul, Mircea Lucescu, a reusit sa faca minuni cu o echipa incropita si i-a predat omologului sau italian, Dino Zoff, o lectie de fotbal pragmatic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS