21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel si Adrian Voinea sint in grafic

Andrei Pavel si Adrian Voinea sint in grafic

Andrei Pavel, cap de serie numarul unu, s-a calificat in turul al doilea al turneului „Gelsor Open Romania“, dotat cu premii in valoare totala de 400.000 de dolari. Pavel, numarul 24 in clasamentul ATP, l-a invins in primul tur al turneului de la Bucuresti, cu scorul de 6-0, 6-3, pe cehul Jiri Vanek, numarul 109 in ierarhia mondiala. Andrei Pavel si Jiri Vanek nu se mai intilnisera pina in prezent in circuitul ATP. Jucatorul roman il va intilni in turul al doilea pe germanul Tomas Behrend, care a trecut in prima runda tur de argentinianul Jose Acasuso. Pavel a spus la conferinta de presa ca nu se astepta ca meciul sa fie asa de usor: „Credeam ca meciul va fi mai greu. Eu sint un pic racit si nu prea ma simt in putere. Concursul de anul acesta este mult mai puternic decit cel din 2000. Stiu ca in turul doi voi juca cu germanul Tomas Behrend, pe care l-am mai intilnit tot la Bucuresti, in urma cu citiva ani. Atunci m-a invins, dar de data aceasta sper sa fie altfel. Desi simt putin presiunea publicului, care asteapta mult de la mine, am incredere in jocul meu si stiu ca pot cistiga acest turneu.“.

Oaspeti de seama la Arenele BNR

La partida dintre Pavel si Vanek au asistat si presedintele Senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu si fostul ministru de finante, Florin Georgescu. Imediat dupa incheierea partidei, Vacaroiu a spus ca spera ca Pavel sa cistige turneul: „Andrei a jucat foarte bine astazi (n.r. – marti). Am vazut un progres in jocul sau si sper sa cistige turneul.“ De asemenea, in tribunele terenului central de la Arenele BNR au fost si citiva fotbalisti ai echipei FC National, printre care Gabi Popescu, Tiberiu Curt si Corneliu Papura.

Pescariu, eliminat

Din pacate, tenismenul roman Dinu Pescariu a fost eliminat in primul tur al turneului de la Bucuresti. Pescariu, care a beneficiat de un wild-card, a fost invins, cu scorul de 6-0, 6-2, de marocanul Younes El Aynaoui, cap de serie numarul sapte. El Aynaoui va juca in turul al doilea cu spaniolul Felix Mantilla.

Adrian Voinea s-a calificat in turul al doilea al turneului „Gelsor Open Romania“. Voinea, numarul 103 ATP, l-a invins in primul tur, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, pe spaniolul Alberto Martin, cap de serie numarul trei. In setul decisiv, Martin, numarul 30 mondial, a condus cu 3-1, jucatorul roman a egalat, dupa care a reusit inca un break in game-ul noua, preluind conducerea cu 5-4. Adrian Voinea va juca in turul al doilea cu spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo, jucator venit din calificari, care l-a invins in primul tur, cu scorul de 7-5, 6-3, pe ungurul Attila Savolt. La conferinta de presa, Voinea a spus ca s-a temut de meciul cu Alberto Martin, deoarece acesta il mai invinsese si in urma cu doi ani, tot in primul tur la Open Romania, dupa ce spaniolul salvase zece mingii de meci. „Mi-a fost teama de Martin si am intrat crispat pe teren. La 5-4 si 40-30 in setul decisiv, dupa ce am avut 40-0, m-am gindit ca istoria se poate repeta. Daca s-ar fi intimplat asa ceva, iar nu as mai fi dormit citeva nopti“, a spus Voinea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS