14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBrasovenii vin in Banie dupa puncte

Brasovenii vin in Banie dupa puncte

• Tehnicianul echipei de sub Timpa, Adrian Hirlab, a spus ca elevii sai joaca intotdeauna la victorie • Marian Bondrea sustine insa ca Universitatea va cistiga • Marius Sava este in continuare indisponibil

Dupa ce ieri, in jurul orei 11.00, lotul Universitatii s-a reunit la cantonamentul din Lunca Jiului pentru „unele discutii privind situatia actuala si meciul de simbata“, dupa cum a afirmat antrenorul Marian Bondrea, oltenii au ramas in microhotelul din Lunca Jiului. Ieri a fost o singura sedinta de pregatire, care s-a desfasurat dupa-amiaza. Astazi si miine, Marian Bondrea a programat un antrenament zilnic. Indisponibil este Marius Sava, restul jucatorilor care au avut mici probleme de sanatate fiind refacuti. O decizie in privinta formulei de joc pentru meciul cu brasovenii va fi luata in ajunul acestuia. Marian Bondrea: „In meciul cu FC Brasov ne dorim o prestatie buna care sa multumeasca suporterii Universitatii si care, evident, sa ne aduca si puncte“.

Bondrea a depus un memoriu la LPF privind restanta financiara a clubului FC Arges catre fostul lor antrenor. Presedintele pitestean, Gabriel Sicoe, a declarat ieri in mass-media ca respectiva suma ar trebui s-o achite… Universitatea Craiova: „Clubul din Banie ne datoreaza 70.000 USD pentru transferurile lui Daniel Rednic si Negru si le-am transmis conducatorilor olteni sa-i achite restanta noastra catre Bondrea din aceasta datorie a lor catre noi“.

Bondrea era ieri surprins de aceasta solutie: „Nu comentez aceasta declaratie a lui Sicoe. Mi se pare insa aiurea. N-are nici o legatura una cu alta. Problema mea este cu FC Arges, nici o legatura cu Universitatea. Nu exista, legal, o asemenea solutie“.

La conferinta de presa de astazi (ora 13.00), va participa si antrenorul principal al Universitatii. N-ar fi exclus sa fie prezent si presedintele clubului, Viorel Ilinca, aflat ieri in Bucuresti.

FC Brasov vrea revansa

Brasovenii, desi sint in febra organizarii deplasarii (saptamina viitoare) la Trieste pentru prima mansa cu Inter, sint insa cu gindul la un meci mai „pamintesc“, cel de simbata cu Universitatea. Actualul antrenor al echipei de sub Timpa, Adrian Hirlab – „mantaua de vreme rea“ a patronului Ioan Niculaie – a spus: „Nu pot uita acel meci pierdut anul trecut in Banie, un fel de baraj pentru raminerea in Divizia A (campionatul 1999/2000). Mi-a parut rau ca Brasovul a fost invins cu 1-0 printr-un autogol, deoarece evoluaseram bine si meritam cel putin un rezultat de egalitate. Acum? Chiar daca aceasta partida cu Universitatea se anunta dificila, noi mergem oriunde la victorie. Iar meciul de simbata de la Craiova nu face exceptie!“

Brasovenii nu-l au valid pe golgheterul echipei, Emerich Vascko, el dindu-i jos ghipsul duminica trecuta dupa fractura de metatarsiene din prima etapa a campionatului. In lotul brasovenilor se afla trei jucatori de culoare: Dossey (din editia trecuta de campionat), Oddoi (a semnat marti contract cu FC Brasov si va face parte din lotul pentru meciul de la Craiova) si Hermann (deocamdata n-a semnat, negocierile continua).

Tineretul joaca astazi

Conform noilor precizari ale forului tutelar, partidele echipelor de tinere-rezerve se desfasoara cu 48 de ore inainte de meciul echipelor de seniori. Astfel, in aceasta dupa-amiaza, incepind cu ora 17.00, pe terenul „Ion Oblemenco II“ este programata partida Universitatea – FC Brasov.

Antrenorul Universitatii, Aurica Beledeanu, ar putea folosi urmatoarea distributie: Banica – Fl. Mihai, Toma, Pancu, Curteanu – Stanciuca, I. Matei, Cimpoieru, L. Matei – Bica. V. Stancu. Meciul va fi arbitrat de: Teodor Craciunescu (Rimnicu Vilcea) – Ion Fevronia si Ovidiu Costesin (ambii din Craiova). Antrenorul Aurica Beldeanu a spus: „Ne asteapta un meci dificil. S-ar parea ca in echipa brasoveana vor evolua si citiva jucatori de la seniori. Oricum, trebuie sa cistigam!“

Plesan este suspendat pentru cumul de cartonase galbene, iar Fluieran, Popa si Batineanu sint accidentati. Ultimul, desi cu mina in ghips, se antreneaza si ar vrea chiar sa joace. Reamintim, medic al echipei de tineret este dr. Monica Batineanu, mama internationalului de juniori Ovidiu Batineanu.

Antrenamentul echipei de tineret de marti seara a fost urmarit de pe marginea terenului de presedintele clubului, Viorel Ilinca, iar dupa incheierea sedintei de pregatire, acesta a avut unele discutii cu citiva jucatori ai lui Aurica Beldeanu, la unele asistind si parintii acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS