15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Stiri diverse

Test pentru consum de alcool. Minerii de la exploatarile din Valea Jiului vor fi testati cu fiole, la intrarea in sut, pentru a se stabili daca au consumat bauturi alcoolice. Asemenea controale sint prevazute in contractul colectiv de munca, insa, in ultima vreme, din cauza ca nu au fost bani, administratia nu a mai cumparat fiole. Incepind din aceasta saptamina, minerii vor fi testati sever atunci cind ajung la serviciu. In mod aleator, inspectorii de la protectia muncii vor urmari daca minerii au la ei tigari sau daca au consumat alcool. Unul dintre directorii CNH, Nicolae Vulpe, spune ca, in ultimii doi ani, nici unui miner nu i s-a desfacut contractul de munca din cauza consumului de bauturi alcoolice.

Ministerul Agriculturii va derula in zootehnie un program de 3.000 de miliarde de lei. Ministrul agriculturii, Ilie Sirbu, a declarat ieri, la Baia Mare, in cadrul unei intilniri cu autoritatile judetene, ca ministerul pe care il conduce va derula, anul viitor, in zootehnie, un program de 3.000 de miliarde de lei. Ilie Sirbu a spus ca, printr-un credit american, vor fi importate juninci care vor fi repartizate crescatorilor din toate judetele, pe baza de liste. De asemenea, crescatorii vor primi si adaposturi gratuite pentru animale. Creditul are un termen de gratie de trei ani si de restituire de noua ani. Ministrul Sirbu a precizat ca judetul Maramures este printre primele vizate de acest program deoarece ofera conditii deosebite de crestere a animalelor si are o adevarata traditie in domeniu.

Gardieni nemultumiti. Majoritatea sefilor Corpurilor Gardienilor Publici din tara, care s-au intilnit ieri la Alba Iulia, pentru a discuta problemele cu care se confrunta institutiile pe care le conduc, s-au plins de lipsa cartuselor pentru pistoalele Carpati si TT. Sefii Corpurilor Gardienilor Publici s-au aratat nemultumiti de dotarea de care dispun si sustin ca din aceasta cauza calitatea serviciilor prestate tinde sa scada. Gardienii publici s-au aratat nemultumiti si de colaborarea dintre gardieni si politisti la nivel local. De asemenea, ei sustin ca se confrunta si cu grave probleme financiare, deoarece la nivel national ei au de recuperat de la beneficiari citeva zeci de miliarde de lei. Seful Directiei Ordine Publica din cadrul IGP, colonelul Ion Sultanescu, a afirmat ca numarul gardienilor a ajuns de la 42.000 la 22.000 si considera ca situatia ar trebui sa ridice intrebari legate de cauzele care au dus la aceasta scadere.

Dunarea a fost poluata cu substante petroliere. Fluviul Dunarea a fost poluat ieri in aval de Hidrocentrala Portile de Fier I, cu produse petroliere, insa poluarea nu a afectat flora si fauna piscicola si nici priza de apa a orasului Drobeta Turnu Severin. Conducerea Inspectoratului de Protectie a Mediului apreciaza ca a fost vorba de o poluare accidentala cu ulei de transformator uzat, pata poluanta avind circa 75 metri patrati. Suprafata afectata a fost izolata, fara scapari in aval. Specialistii au prelevat probe de apa, iar salariatii sucursalei Portile de Fier I au actionat cu substante neutralizante biodegradabile. Conducerea sucursalei Portile de Fier I cerceteaza conditiile in care s-a produs acest incident.
(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS