Acasă Sanatate Medicina Detaliul banal al unghiilor poate fi un semn al cancerului la plămâni

Detaliul banal al unghiilor poate fi un semn al cancerului la plămâni

Detaliul banal al unghiilor poate fi un semn al cancerului la plămâni

Un test foarte ușor care poate fi făcut de oricine acasă poate indica dacă o persoană suferă de cancer la plămâni.

Testul implică alăturarea unghiilor de la degetul arătător pentru a verifica dacă între cuticule există un spațiu, care are cel mai des forma unui diamant, în cazul unei persoane care nu suferă de cancer la plămâni, potrivit Huffington Post.

Dacă nu există niciun spațiu între cuticule, acesta este un semn foarte comun al cancerului la plămâni. Astfel, dacă o persoană descoperă că nu are acest spațiu, ar trebuie să facă o vizită la medic pentru a verifica sănătatea plămânilor. Acesta poate fi un simptom timpuriu al unei afecțiuni care deseori este fatală: cancerul la plămâni.

Simptomul apare în mai mult de 35% dintre cazuri

Potrivit cercetătorilor britanici, acest simptom apare în mai mult de 35% dintre cazurile de cancer la plămâni. În aceste cazuri, degetele pacienților se umfla în zona cuticulelor și unghiile se curbează. Acest lucru se întâmplă din cauza unei acumulări de lichid în zona țesutului moale din jurul unghiilor. Momentan nu este clar de ce se întâmplă acest lucru.

Medicii au descoperit acest test după ce o femeie a mers la medic îngrijorată de forma „urâtă” a unghiilor sale. Ea a primit însă un diagnostic pentru care nu era pregătită: cancer la plămâni.

Ce îi avertizează femeia pe oameni

Femeia avertizează oamenii să facă acum testul ferestrei Schamroth, așa cum a fost definit, pentru ca pacienții să descopere cancerul la plămâni din timp. Testul nu poate fi definitoriu în punerea unui diagnostic, întrucât pot exista și alte motive pentru care unghiile unei persoane pot fi curbate în felul acesta.

Cu toate astea, e important ca o persoană ce nu are acel spațiu între degete să elimine varianta afecțiunii necruțătoare și să meargă la medicul de familie pentru a stabili cauza.

Alte simptome ale cancerului la plămâni

Alte simptome ale cancerului la plămâni includ: tusea frecventă, scurtarea respirației, tuse cu sânge, dureri în piept sau la umăr, pierderea apetitului, oboseală și pierdere în greutate.

La fiecare 18 secunde un om îşi pierde viaţa din cauza cancerului pulmonar. În România, 28 de oameni pierd lupta cu această boală în fiecare zi, iar speranţa de viaţă este redusă de cele mai multe ori, spun medicii, din cauza depistării bolii în faze prea avansate.

Valentina Grădinaru

Exit mobile version