Acasă Sanatate Mama si copilul O fetiță de șapte luni a murit din cauza gripei

O fetiță de șapte luni a murit din cauza gripei

Bebeluş de doar 2 luni, bătut de mama care este cadru militar
Bebeluş de doar 2 luni, bătut de mama care este cadru militar


O fetiță de doar șapte luni, din Bistrița, a murit din cauza gripei, după cum a anunțat Anca Andrițoiu, directorul DSP Bistrița Năsăud.

În luna ianuarie 2023, în județul Bistrița Năsăud au fost 4.823 de pacienți cu Infecții Acute a Căilor Respiratorii Superioare, din care:

  • un deces;
  • 603 cazuri de pneumonii – din care 9 soldate cu deces;
  • 80 cazuri gripă – din care 3 soldate cu deces.

Anca Andrițoiu, șefa DSP Bistrița Năsăud, a mai spus că majoritatea deceselor au fost îregistrate la persoane de peste 65 de ani care aveau și alte afecțiuni, dar că au existat și trei excepții de vârstă.

”E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj. La spitalul din Cluj a și decedat. Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni. Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză”, a explicat șefa DSP Bistrița Năsăud, citată de Bistrițeanul.

În ceea ce privește stocul de vaccin antigripal, acesta este pe zero în județul Bistrița Năsăud

Exit mobile version