Acasă Sanatate Diete si fitness Friteuza cu aer cald – un aparat nou care te ajută să...

Friteuza cu aer cald – un aparat nou care te ajută să mănânci mai sănătos

Friteuza cu aer cald - un aparat nou care te ajută să mănânci mai sănătos

O friteuză cu aer cald este un device de bucătărie pe care îl poți folosi pentru a pregăti preparatele într-un mod sănătos, folosindu-te de numeroase rețete de gătit. Friteuza cu aer cald folosește aer fierbinte pentru a prăji alimentele, utilizând foarte puțin ulei sau deloc. 

Acest device reduce considerabil cantitatea de grăsime ce se regăsește în preparate, păstrând în același timp gustul și textura acestora. De asemenea, micșorează considerabil și numărul de calorii, oferindu-ți oportunitatea de a-ți crea un stil de viață sănătos. Citește în continuare pentru a afla beneficiile utilizării acestui aparat de bucătărie.

Mănânci sănătos

Numeroase studii au confirmat faptul că un consum mare de alimente prăjite au un efect nociv asupra sănătății tale. Un studiu efectuat pe 15.362 de indivizi a arătat că un consum ridicat de alimente prăjite duce la un risc crescut de insuficiență cardiacă. De asemenea, alte studii au sugerat că alimentele prăjite consumate peridic cresc riscurile de apariție a cancerului pulmonar, bucal sau de prostată. Prăjelile conduc și la apariția diabetului de tip 2 și la hipertensiune arterială.

Mâncarea prăjită este plină de grăsimi și în consecință bogată în calorii. Surplusul de calorii duce la creșterea în greutate și în ultimă instanță la obezitate.

Decizia de a slăbi și a obține o talie ,,de viespe” începe cu înlocuierea preparatelor prăjite în baie de ulei, cu cele gâtite la friteuza cu aer cald. 

Cercetările efectelor preparatelor prăjite sunt restrânse, însă este un fapt bine cunoscut că pentru a avea un stil de viață sănătos este recomandată evitarea măncării prăjires. Alternativa la mâncarea prăjota este fierberea, coacerea la abur sau cuptor. Această metodă intensifică aroma alimentelor, astfel ferindu-te de efectele adverse asupra sănătății tale. 

Gătești mai repede şi mai bine

Friteuza cu aer cald îți dă ocazia să gătești într-un timp foarte scurt, deoarece durează puțin până se încălzește și o bună parte din căldură se menține înauntrul device-ului. De asemenea, mâncarea inghețată poate fi preparată repede, pentru că rezultatele căldurii este potențat de aerul cald care circulă. 

În ceea ce privește energia, friteuzele folosesc mai puțin curent decât un cuptor clasic și au un ciclu de gătit redus, așadar costurile energiei electrice vor fi reduse. 

Economisire de spațiu

Majoritatea aparatelor ocupă spațiul în bucătăria ta cât un aparat de cafea. Tipurile de friteuze cu aer cald sunt mici și compacte, așadar dimensiunea bucătariei nu conteaza. Device-ul înlocuiește orice cuptor, friteuză tradițională sau aparat de gătit cu aburi. 

Ușor de folosit

Friteuzele cu aer cald au fost create pentru a fi ușor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să stabilești timpul și temperatura pentru gătit, să pregătești mâncarea și s-o pui in coșul friteuzei.

În timpul gătirii este recomandat să amesteci preparatele de maxim două ori pentru a te asigura că mâncarea va ieși pe măsura așteptărilor. Amestecarea mâncării asigură o rumenire unitară și astfel un rezultat ideal. 

Curățare rapidă

Curățarea friteuzei cu aer cald este foarte ușoară. Device-ul se lasă la înmuiat căteva minute după gătire, după care se spală cu burete și detergent. Partea aparatului în care se acumulează grăsimea, se clătește după răcire. De asemenea, poți pune friteuza în mașina de spălat vase.

Exit mobile version