Acasă Sanatate Ce medicamente ar putea cauza probleme pe timp de căldură

Ce medicamente ar putea cauza probleme pe timp de căldură

Foto: pixabay.com

Canicula poate duce la efecte adverse ale anumitor medicamente, poate deteriora medicamente precum insulina, care necesită refrigerare, inhalatoarele pot exploda pe timp de căldură extremă, auto-injectoarele cu epinefrină/adrenalină (epipenul) se pot defecta.

Pastilele pentru tensiune pot crește riscul de deshidratare

Pastilele pentru tensiune arterială care reduc lichidul din sânge pot duce la deshidratare. Beta-blocantele pentru afecțiuni cardiace pot reduce fluxul sanguin la nivelul pielii și vă fac mai puțin conștienți de căldura periculoasă, scrie 360medical.ro.

Unele antidepresive pot împiedica capacitatea organismului de a se răcori. Aspirina și alte analgezice eliberate fără rețetă scad nivelul lichidelor și al sodiului, ceea ce face mai dificilă confruntarea cu temperaturile ridicate.

Hidratează-te înainte să simți că îți este sete

În plus, combinația dintre căldură și efectele secundare ale medicamentelor poate duce la stări de amețeală și leșin. Alcoolul crește pericolul, spune farmacistul Bradley Phillips de la Colegiul de Farmacie al Universității din Florida.

El recomandă să ne hidratăm și „să nu ne bazăm pe capacitatea corpului de a ne spune că ne este sete”, și să cerem sfatul medicului despre câtă apă ar trebui să beți dacă luați medicamente care cresc deshidratarea.

Atenție la combinația antibiotice și soare!

Unele medicamente – antibiotice, antifungice și medicamente pentru acnee – pot spori sensibilitatea la soare, potrivit Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA), provocând erupții cutanate și arsuri solare. Dacă luați astfel de medicamente recomandarea specialiștilor este să stați departe de soare, la umbră sau sub o umbrelă, sau să purtați articole de îmbrăcăminte din țesături care să protejeze împotriva soarelui și cremă de protecție solară, recomandă dr. Mike Ren, medic de familie la Colegiul de medicină Baylor din Houston.

„S-ar putea să luați antibiotice, să nu vă gândiți prea mult la ele, să mergeți la plajă și apoi să vă întoarceți cu arsuri solare grave”, spune medicul.

Cum ar trebui păstrate medicamentele pentru călătorie în timpul temperaturilor ridicate?

În general, medicamentele trebuie păstrate într-un loc răcoros și uscat, cu excepția cazului în care au nevoie de refrigerare (de a fi ținute la frigider). Acest lucru poate fi dificil în timpul călătoriilor.

Înainte de o călătorie pe timp de vară, verificați etichetele pentru a afla cerințele de păstrare ale medicamentelor pe care le luați. Transportați medicamentele în pungi frigorifice atunci când călătoriți cu mașina, chiar dacă acestea nu necesită refrigerare. Portbagajul sau torpedoul mașinii ar putea fi prea fierbinți pentru depozitarea la temperatura camerei.

Atunci când călătoriți cu avionul, specialiștii recomandă să păstrați medicamentele în bagajul de mână.

CITEȘTE ȘI: Inteligenţa artificială întrece testele standard la depistarea Alzheimer

Exit mobile version