Acasă Sanatate Primul caz de febră tifoidă din acest an în România

Primul caz de febră tifoidă din acest an în România

Primul caz de febră tifoidă din acest an în România
Primul caz de febră tifoidă din acest an în România

Primul caz de pacient cu febră tifoidă în acest an în România. Este vorba despre un pacient adult internat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală, care a luat boala din Asia, a anunțat managerul unității medicale, medicul Simin Aysel Florescu, citată de News.ro.

Anul trecut s-au înregistrat în România trei cazuri de febră tifoidă. Dr. Simin Aysel Florescu spune că afecţiunea este perfect prevenibilă prin vaccinare dar că, din păcate, cei patru pacienţi care au plecat în ţările de unde au luat-o nu s-au vaccinat împotriva febrei tifoide. Boala, netratată la timp, are potenţial mortal pentru pacienţi.

„Au fost câteva şi anul trecut, cred că trei au fost anul trecut şi unul anul acesta, dar nu sunt noutăţi absolute, sunt cazuri de călători care vin cu această boală ca boală de import. Deci nu e o boală achiziţionată în România”, spune Simin Aysel Florescu.

„Sunt adulţi. Din păcate nu au făcut profilaxie, nu s-au vaccinat împotriva febrei tifoide înainte de călătoriile respective. Ultimul caz este din Asia, celelalte trei erau din Africa venite. Sunt măsuri de izolare a pacientului în saloane dedicate, ca şi pentru multe alte tipuri de infecţii digestive, există şi hepatite cu virus A care se transmit digestiv, există şi tot felul de diarei cu clostridium difficile de exemplu sau alte tipuri de infecţii digestive care de asemenea se izolează în saloane dedicate”, a adăugat medicul.

Febra tifoidă este o boală cu transmitere digestivă

Febra tifoidă este o boală cu transmitere digestivă, o boală determinată de un germene care se cheamă salmonella typhfi, de unde şi denumirea de febră tifoidă, şi care se produce prin transmitere digestivă, prin ingestie de apă sau alimente contaminate cu salmonella typhi sau mâini murdare.

Este o boală care este perfect prevenibilă prin vaccinare dar bineînţeles, ca şi la toate celelalte, condiţia este ca viitorul călător să se adreseze unui medic de specialitate care să-i dea recomandarea de vaccinare.

Citeşte şi: Plic cu 17.000 euro, găsit de o femeie în parcarea unei clinici medicale

Exit mobile version