Acasă Sanatate Opt copii, internați la Timișoara cu botulism

Opt copii, internați la Timișoara cu botulism

Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara
Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara

Opt copii, cu vârste între 3 și 7 ani, cu simptome de botulism sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Doi necesită monitorizare permanentă. Copiii sunt dintr-o localitate de lângă Lugoj. Deocamdată, nu este sigură sursa infecției, însă primele date indică faptul că micuții ar fi mâncat cârnați. La DSP Timiș este în derulare o anchetă.
„Copiii internați au fost simptomatici. Șase dintre ei au dificultăți la înghițire și ptoză palpebrală (căderea pleoapei). Alți doi au în plus stări de somnolență și fenomene digestive. Tuturor le-am administrat deja antitoxină botulinică și starea lor de sănătate s-a îmbunătățit considerabil.

Vor mai rămâne câteva zile în spital pentru supraveghere. Deocamdată, nu știm care a fost cauza infecției. Direcția de Sănătate Publică efectuează o anchetă în acest sens”, a declarat Adelina Marinescu, medic specialist boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Este a doua oară în mai puțin de jumătate de an când medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara luptă cu această boală, potrivit Expres de Banat.

Botulismul este o intoxicație severă cauzată de toxina botulinică produsă de bacteriile Clostridium botulinum. Această toxină poate afecta sistemul nervos, provocând paralizie musculară și, în cazuri extreme, punând în pericol viața pacientului. Bacteria care produce boala nu se dezvoltă decât în condiții de anaerobioză din alimente (în absența oxigenului).

Citește și: Peste 5.000 de bunuri contrafăcute, în valoare de peste 1,5 milione de lei, descoperite în Calafat

Exit mobile version