Acasă Bani & Afaceri Proceduri dermatologice şi estetice cu tehnologie înaltă, la Clinica Medisof

Proceduri dermatologice şi estetice cu tehnologie înaltă, la Clinica Medisof

Dr. Bianca Iancu Dica (dreapta) şi dr. Marina Chiriţă, dermatologi în cadrul Clinicii Medisof

Sănătăţii pielii i se acordă o atenţie din ce în ce mai crescută în ultimele decenii, odată cu accesul ridicat la informaţii, dar şi cu profilarea unei societăţi în care oamenii pun mai mare preţ pe ei înşişi. Astfel, dermatologia nu mai este receptată ca fiind doar răspunsul la afecţiunile pielii. Din ce în ce mai mulţi pacienţi vin la medicul dermatolog cu o atitudine proactivă, dornici să îşi îngrijească pielea şi să descopere proceduri şi scheme de tratament care să prevină anumite probleme sau să le întârzie.

Pe lângă gestionarea diverselor patologii, care pot fi abordate mult mai eficient prin apel la noile tehnologii, astăzi dermatologia înseamnă, într-o măsură considerabilă, şi estetică.

“În tot acest tablou, dermatologia, ca şi alte specialităţi, nu mai poate fi concepută fără aparatură performantă şi medici pregătiţi şi conectaţi la nou”, este de părere medicul Bianca Dica Iancu, medic dermatolog în cadrul Clinicii Medisof.

Tehnologie înaltă, în beneficiul pacientului

“Echipamentele sunt unelte esenţiale în activitatea noastră, pentru că ne permit să accedem la informaţii de precizie înaltă şi să efectuăm tratamente extrem de eficiente”, spune şi Marina Chiriţă, medic specialist în dermatologie în cadrul aceluiaşi centru medical.

“De exemplu, videodermatoscopul din clinica noastră ne permite să vedem în detaliu leziunile dermatologice, în special aluniţele. Are un zoom mult mai mare faţă de alte echipamente de pe piaţă, astfel că şi precizia examinării creşte” adaugă dr. Bianca Dica Iancu.

Clinica dispune şi de electrocauter performant, dar şi de Cryopen. “Cryopen este un tratament non-invaziv ce tratează prin înghețare, leziuni precum negi și bătături, cu precizie și eficacitate crescute, fără durere, fără anestezie și fără timp de recuperare”, spune dr. Marina Chiriţă.

Peeling BioRePeel, fără efecte secundare

Cabinetul de dermatologie al clinicii Medisof este dotat şi cu lampă Wood, care ajută la diagnosticarea cu acurateţe a afecţiunilor micotice, dar şi de diverse echipamente extrem de eficiente în peeling-uri şi rejuvenare, pe partea de dermatologie estetică. De asemenea, la nivelul clinicii, se pot efectua şi diverse proceduri de înfrumuseţare precum injectări cu acid hialuronic sau toxină botulinică.

“Pentru riduri fine, leziuni post-acneice sau cicatrici, putem utiliza cu mare succes Dermapenul, cu seruri speciale pentru fiecare problemă. Pe partea de peeling-uri, putem efectua peeling BioRePeel, cu acid tricloracetic 35%, care este un peeling mai profund, însă fără efecte secundare. Procedura se poate face inclusiv in perioada verii, ceea ce este atipic pentru peeling. Însă noutatea la acest peeling TCA este că vine într-o bază uleioasă şi este mai blând, fără a fi nevoie de o perioadă de recuperare mai mare post-procedură, cum este în cazul altor tipuri de peeling”.

La Medisof, dermatologia, ca şi alte specialităţi, înseamnă deschidere către cele mai noi tehnologii. Însă medicii Bianca Dica Iancu şi Marina Chiriţă consideră că tehnologia este necesară, dar nu suficientă. E nevoie de medici care să comunice onest cu pacienţii şi care să le înţeleagă nevoile. În lipsa acestei conexiuni, medicina prezentului ar fi incompletă.

Pentru informaţii suplimentare şi programări, puteţi lua legătura cu echipa Clinicii Medisof la numerele de telefon: 0372 922 404 / 0736 291 728.

Citeşte şi:

Cum arată Transalpina la final de octombrie

Când începe construcţia Spitalului Regional Craiova

Exit mobile version