Acasă Sanatate Câtă apă ar trebui să bem zilnic? Sunt suficienți 2 litri?

Câtă apă ar trebui să bem zilnic? Sunt suficienți 2 litri?

Foto: freepik.com

O viață sănătoasă pornește, într-adevăr, de la 2 litri de apă pe zi. Sunt însă suficienți cei 2 litri pentru toată lumea?

În primul rând, cei 2 litri de lichide se referă în primul rând la apă, deoarece sucurile conțin o cantitate ridicată de zahăr, cafeaua și ceaiul negru deshidratează, iar băuturile alcoolice pot duce la alte complicații, în funcție de cantitate – hepatotoxicitate, deshidratare etc.

În cazul unei persoane sănătoase cu greutate medie (50-60 – 65 de kilograme), consumul a 2 litri de apă pe zi este, de obicei, suficient.

Necesarul zilnic de apă poate crește însă în funcție de alte variabile, explică prof. univ. dr. Liliana Tuță, medic primar nefrolog și președintele comisiei de specialitate Nefrologie din cadrul Ministerului Sănătății. În cazul în care masa corporală este mai mare, și necesarul zilnic de apă crește.

Spre exemplu, dacă o persoană se apropie de 80 de kilograme, și necesarul ei zilnic de apă se va apropia de 3 litri. După pragul de 80 de kilograme, necesarul de apă urcă peste 3 litri.

Citește mai mult aici.

Exit mobile version