Acasă Sanatate Ce trebuie să faci pentru a avea unghii sănătoase şi rezistente

Ce trebuie să faci pentru a avea unghii sănătoase şi rezistente

Ce trebuie să faci pentru a avea unghii sănătoase şi rezistente
Ce trebuie să faci pentru a avea unghii sănătoase şi rezistente

Unghiile cresc aproximativ 2-3 milimetri în fiecare lună. Viteza creşterii acestora este influenţată de o alimentaţie necorespunzătoare, ruperea şi neîngrijirea acestora.

La unii oameni, unghiile sunt rezistente în mod natural, dar în cazul celor mai mulţi, unghiile sunt fragile şi se rup uşor, făcând dificilă păstrarea lor la lungimi mai mari. Acest lucru poate fi corectat prin dietă şi aplicarea de produse specifice pentru îngrijirea şi sănătatea unghiilor.

Din ce sunt formate unghiile?

Unghiile tale sunt alcătuite din cheratină. Aceasta este un tip de proteină care formează celulele care alcătuiesc țesuturile care există în unghii și în alte părți ale corpului. Cheratina este cea care îndeplinește un rol important în sănătatea unghiilor tale. Ea le protejează de stricăciuni și de degradare, facându-le puternice și rezistente.

Îngrijirea unghiilor nu trebuie să-ţi ocupe tot timpul din lume şi nici nu trebuie privită ca o corvoadă. Există câteva reguli simple care te ajută să ai unghii sănătoase şi rezistente:

Ţine o pilă în poşetă

Nu ştii niciodată când ai nevoie de ea şi este foarte utilă pentru a preveni ruperea unei unghii, atunci când ai agăţat-o. Pileşte unghia într-un singur sens pentru a obţine un aspect finisat.

Folosirea unei periuţe pentru unghii, deosebit de utilă

Folosirea unei periuţe pentru unghii este deosebit de utilă pentru a menţine unghiile curate, împiedicând formarea bacteriilor şi a infecţiilor. Aplică săpun pe periuţă şi curăţă bine unghiile.

Evită folosirea ustensilelor din metal pe sub unghie

Este de preferat să foloseşti periuţa pentru a curăţa sub unghie, deoarece prin introducerea ustensilelor din metal poţi să favorizezi apariţia infecţiilor. Apăsând sub unghie, pielea se poate desprinde, iar bacteriile pot pătrunde cu uşurinţă.

De ce manichiura poate contribui la accelerarea creşterii unghiilor

Manichiura frecventă poate stimula creşterea unghiilor. Masajul mâinilor este plăcut, contribuie la relaxare, îmbunăţeste circulaţia sanguină şi încurajează creşterea unghiilor. Unghiile lungi se pot obţine şi în urma împingerii, cu delicateţe, a cuticulelor în timpul unei manichiuri.

Protejează-ţi mâinile!

Chiar dacă nu eşti obişnuită să foloseşti mănuşi când faci curăţenie sau speli vasele, trebuie să ştii că acest lucru este foarte important sănătatea unghiilor. De exemplu, apa cu detergent de vase are un efect puternic asupra unghiilor, făcându-le mai vulnerabile.

Lasă unghiile să respire

Nu aplica ojă după ojă fără să laşi câteva zile unghiile să mai respire. Dacă aplici o ojă imediat după ce ai şters-o pe cea de dinainte, unghiile tale vor fi foarte uscate şi vor căpăta un aspect foarte urât, îngălbenit.

Hidratează unghiile în fiecare seară

Uleiurile de migdale, de măsline sau de avocado hidratează foarte bine cuticulele şi unghiile. Foloseşte o picătură de ulei pe care să-l masezi pe unghii şi cuticule până când este complet absorbit. Acest obicei trebuie respectat în fiecare seară ca să ai unghii sănătoase şi rezistente.

Alimentaţia ta este importantă pentru sănătatea unghiilor

Asigură-te că incluzi zilnic în dietă surse de proteine (leguminoase, peşte, nuci, carne, lactate). Biotina, vitamina E şi uleiul de peşte sunt, de asemenea, câteva ingrediente de bază pentru a avea unghii sănătoase şi rezistente. Poţi să iei suplimente sau să consumi alimente care furnizează aceşti nutrienţi importanţi.

Mare atenţie la oja pe care o alegi

Ingrediente periculoase precum ftalat dibutil (dibutyl phthalate), formaldehida şi toluenul agresează unghia, favorizând ruperea şi uscarea ei.

Nu tăia cuticulele

Ele au un rol protector pentru unghie şi nu trebuie tăiate. Cuticulele sigilează baza unghiei, iar prin îndepărtarea lor vei permite bacteriilor să se infiltreze şi să favorizeze apariţia infecţiilor.

Exit mobile version