Acasă Sanatate Noua formulă a vaccinului COVID-19, disponibilă şi pentru cei care se vaccinează...

Noua formulă a vaccinului COVID-19, disponibilă şi pentru cei care se vaccinează pentru prima dată

Experții analizează două subvariante ale COVID-19
Experții analizează două subvariante ale COVID-19

Noua formulă a vaccinului COVID-19 va fi disponibilă începând de vineri şi pentru schema de imunizare iniţială, în cazul persoanelor care doresc să se vaccineze pentru prima dată, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Acest tip de vaccin era folosit, până în prezent, doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19.

„În urma deciziei Comitetului Naţional de Vaccinologie, în mod similar cu alte ţări europene, noul vaccin COVID-19 (Comirnaty Original / Omicron BA.4-5 – Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând de mâine, 27 ianuarie 2023, şi pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată. Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19”, informează, joi, Ministerul Sănătăţii.

Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare

Vaccinul COVID-19 Cominarty Original / Omicron BA.4-5 – Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Acesta oferă protecţie mai ales împotriva complicaţiilor şi formelor grave ale bolii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare.

Lista centrelor de vaccinare este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii: https://www.ms.ro/informatii-esentiale-pentru-vaccinarea-impotriva-covid-19-cu-noul-vaccin/

Exit mobile version