Acasă Sanatate Pfizer a cerut FDA autorizarea vaccinului său anti-Omicron pentru copiii sub 5...

Pfizer a cerut FDA autorizarea vaccinului său anti-Omicron pentru copiii sub 5 ani

Pfizer a cerut FDA autorizarea vaccinului său anti-Omicron pentru copiii sub 5 ani
Pfizer a cerut FDA autorizarea vaccinului său anti-Omicron pentru copiii sub 5 ani

Compania americană Pfizer şi partenerul ei german BioNTech au anunţat luni că au depus la Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) cererea de autorizare în regim de urgenţă a vaccinului lor anti-COVID adaptat la Omicron pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani, informează Reuters.

Dacă va fi autorizat, copiii vor primi schema primară de vaccinare cu două doze ale vaccinului original Pfizer-BioNTech şi o doză suplimentară a vaccinului bivalent adaptat la Omicron, au precizat cele două companii.

Vaccinul lor bivalent anti-COVID-19, care ţinteşte tulpina originală a coronavirusului SARS-CoV-2 şi subvariantele BA.4 şi BA.5 ale variantei Omicron, este autorizat în prezent ca doză booster pentru persoanele cu vârste de peste cinci ani în Statele Unite şi în Uniunea Europeană (UE).

Vaccinurile administrate ca un booster adaptat la Omicron, protecţie crescută împotriva noilor subvariante

Luna trecută, un studiu clinic realizat în condiţii reale pe un eşantion de peste 360.000 de persoane din Statele Unite a arătat că vaccinurile administrate ca un booster adaptat la Omicron, inclusiv cel produs de compania Moderna, oferă o protecţie crescută împotriva noilor subvariante ale acestui coronavirus la persoanele care au primit până la patru doze ale vaccinului original.

Exit mobile version